1. Süda ja mõistus võiksid koostööd teha. Ehk siis, süda võiks mõistusega alati läbi rääkida, enne kui ta otsustab armuda. Ja kui mõistus ütleb: "Kuule mees, mõtle nüüd ka ikka", siis tõmbub süda kohe tagasi, mõtleb hetke, kobiseb: "Olgu-olgu, minu viga, tahtsin lihtsalt proovida, mis on siis nii väga" ning jätab selle kuradi armumise. Ning kui mõistus ütleb, et kuule, vaata, see seal on ju jumala OK tüüp, armu ära, siis ei ole nii, et süda hakkab kohe vastu punnima ja leiab jutuksoleval mehel miljon viga. Oh, see süda on ikka üks tüütu vidin. Alati peab võitma, oma tahtmist saama. Etteheited muidugi ka mõistusele, et ta nii jõuetu on.

2. Palun sul oma tööde tabelites või listides eemaldada üks linnuke, või lausa kaks. Üks sealt, kus on kirjas: "Raidarude kodu seal Kiili metsade vahel ärgu olgu kunagi korras". Ning teine linnuke eemalda  realt: "Kui proua Raidaru nädalavahetuseks ära läheb, siis toimugu kodus plahvatus, milles osalevad kõik majas olevad nõud, toit, riided, lapsed ja loomad". Ma imestan su suutlikkust, viimasega kaasnev kaos on alati väliskoridorini välja. Kuidas see võimalik on? Kuidas sa teed seda?

3. Ma võiksin 5–10 kilo alla võtta, see ka siis veel. Aitäh! Muidugi, see võib ka oodata. Eks naisterahva elu on selline, et vanemaks saades need lisakilod polegi enam nuhtlus, pigem aitab välja näha rõõsa ja noor 22aastane (naer saalist). Või las meil olla vähemalt lootus ning ettekujutus sellest.

4. Tee nii, et mu 12aastane laps oleks rahul ja õnnelik, kui ta saab jõuludeks piimavahustaja. Mis siis, et tahtis hoopis arvutile uut emaplaati. Ma ei leidnud viimast Prismast, seetõttu tundus piimavahustaja ka hea mõte olevat. Ja siis saab veel tooli. Ja sokid. Oh, ma juba näen, kuidas aasta ema tiitel mu poole lennutatakse!

Ja lõpuks. Last but not least. Mida kuradit sa mõtlesid nüüd sellega, et mind haigeks tegid? Just algab puhkus... ja mina olen haige? Terve puhkuse või? Selline plaan oligi? See asi muuda ära, ma ei tea kuidas. Ega mina ei peagi siin mingeid lahendusi välja pakkuma, sa oled tark mees, mõtle ise.

Aga muu üle ei oskagi viriseda. Täitsa tibens-tobens.

Jaga
Kommentaarid