Aafrika mango vilju hinnatakse just nende kõrge toiteväärtusega seemnete tõttu, mis on kiudaine- ja proteiinirikkad ja tegid sellest viljast olulise osa Lääne-Aafrika kohalike toidusedelist. Kiudainerikkad toidud on kasulikud seedimisele ning tänu täiskõhutunde tekitamisele vähendavad näljatunnet ja soodustavad kaalu alandamist. Aafrika mango seemnete ekstrakt saab kõrge lahustuvate kiudainete sisalduse tõttu mõjutada organismi leptiini taset.

Leptiin on kaalualandamise võtmehormoon. Kui leptiinitase on piisav, saab aju signaali, et nüüd on söödud piisavalt ja söögiisu väheneb. Süües kiudainevaest toitu, vabaneb süsivesikute ainevahetusest saadav energia järsult. See omakorda suurendab insuliini ja leptiini tootmist. Samal ajal hakkab insuliin liigsest suhkrust triglütseriide tegema, tõstes nende taseme kõrgemaks kui optimaalne. Need üleliigsed triglütseriidid ummistavad leptiini retseptorid, takistades täiskõhu signaali jõudmist ajusse. Tagajärjena süüakse rohkem, kui vaja ja pikaaegse liialdamise korral areneb insuliini ja leptiini „immuunsus“. Iga ülekaalus inimene, kellel ei õnnestu lihtsalt kaalu kaotada on silmitsi kas insuliini ületootmise mustriga või leptiini immuunsusega. Et leptiini immuunsusest üle saada, tuleb tarbida palju lahustuvaid kiudaineid, mida leidub erinevate puuviljade koortes, köögiviljades ja marjades ning eriti ohtralt Aafrika mango seemnetes.

Aafrika mango kasvab troopilistes metsades Aafrikas. Puud kasvatatakse ka farmides kesk- ja lääne-Aafrikas. Vili on rohelise koorega, seest magus, mahlane ja oranž. Seemned on väga toitaineterikkad, sisaldades hulgaliselt kiudaineid, vitamiine ja mineraale nagu kaltsium, magneesium, kaalium, naatrium, fosfor ja raud, lisaks 18 erinevat aminohapet.

On  tehtud mitmeid uuringud, milles hinnati kas ja kuidas ekstrakt keha koostist ja kaalu mõjutab. Ühes uuringus manustasid uuritavad 150 mg mango seemneekstrakti 2 korda päevas. Uuring kestis 10 nädalat. Selle lõpus täheldati positiivseid muutusi kõigil osalenutel. Langenud oli kehakaal, rasvaprotsent ja vähenenud ka talje ümbermõõt. Lisaks visuaalsetele muutustele oli alanenud üldkolesterool ja LDL-kolesterool, glükoosi tase ja põletikumarkerid veres.

Teine tehtud uuring kestis kuu aega ja selles osalejad olid 40ndates eluaastates ning ülekaalulised. Uuritavad võtsid 350 mg Aafrika mangot 3 korda päevas 30 minutit enne sööki. Uuringu lõpus oli uuritavate kaal langenud, talje ja puusa ümbermõõdud vähenenud. Langenud olid üld- ja LDL-kolesterooli tase ning paljudel katsealustel ka vererõhk.

Aafrika mango seemneeksrakti sisaldavate kapslitega saad lähemalt tutvuda siit.