1.  Hommikusöök on kõige tähtsam söögikord päevas.On täheldatud, inimesed, kes söövad hommikul kõhu korralikult täis, tarbivad päeva jooksul vähem kaloreid ja ei tunne õhtuti hundiisu, mis viib kontrollimatu õgimiseni.

2.  Maga kauem. Teadlaste väitel niinimetatud iluuni aitab tervislikumalt süüa ja talitseda hormoone, mis tekitavad söögiisu. Kui sa ei maga piisavalt, siis sa oled väsinud ja aju tõlgendab selle energiapuuduseks, mida kompenseeritakse toidust saadava energiaga ja tänu sellele tekibki sul liigne söögiisu.

3.  Loe oma samme. Arstid soovitavad käia 10 000 sammu päevas. Osta omale spetsiaalne sammulugeja või kasuta sammulugemise funktsiooni oma telefonis. Sa võid üllatuda, kui saad teada, kui palju või vähe sa tegelikult käid.

4.  Aafrika mango seemned. Aafrika mango seemned on kõhnumise soodustajana populaarsed üle kogu maailma! Aafrika mango vilju hinnatakse just nende kõrge toiteväärtusega seemnete tõttu, mis on kiudaine- ja proteiinirikkad ja tegid sellest viljast olulise osa Lääne-Aafrika kohalike toidusedelist. Kiudainerikkad toidud on kasulikud seedimisele ning tänu täiskõhutunde tekitamisele vähendavad näljatunnet ja soodustavad kaalu alandamist. Aafrika mango seemned sisaldavad 50% lahustuvaid kiudaineid, 20% valku, 5% C-vitamiini ja 5% bioflavonoide. Aafrika mango kohta saad lähemalt lugeda SIIT.

5.  Joo vett. Vee tarbimine enne ja pärast söögikorda on hea viis lisakilodest vabanemiseks. Vesi annab null kilokalorit ja täidab kõhtu. Kui jood enne söömist suure klaasi vett, siis aitab see vältida, et sa ei lähe toiduga liiale.