Naistepuna on enim levinud depressioonivastase toime poolest ning naistepuna preparaadid on erinevatele antidepressantidele hinnatud alternatiiviks juba 17.sajandist alates. Naistepuna on väga hea stressileevendaja, looduslik antidepressant, samuti aitab teatavate naistehädade, näiteks menstruatsioonivalude korral.

Naistepuna kasutatakse nii kerge kui ka mõõduka depressiooni ravis. See on põhjalikult uuritud ravimtaim nii efektiivsuse kui ka toimeaine osas. Miks naistepuna depressiooni vastu aitab? On leitud, et selle toime ajus on sarnane antidepressantidele. Liht-naistepuna toetab mitme aine, näiteks serotoniini, noradrenaliini ja dopamiini vallandumist ajus.  Naistepuna ekstrakt vähendab beta-adrenergiliste retseptorite aktiivsust ja suurendab serotoniin-5-HT retseptorite aktiivsust frontaalkorteksis, mõjutades depressiooniga seotud neurotransmitterite kontsentratsiooni ajus.Naistepuna toime ei ole sarnaselt antidepressantidele kohene – selle mõju avaldumiseks kulub keskmiselt 4 kuni 6 nädalat.

Meravita on loonud spetsiaalsed naistepuna sisaldavad kapslid, mis on mõeldud abistavaks vahendiks rahutu une, meeleolumuutuste, hirmu ja/või rahutuse korral. Naistepuna mõjub lõõgastavalt, toetab emotsionaalset tervist, normaalset vererõhu taset, psühholoogilisi funktsioone ning soodustab rahulikku und.  Samaaegselt antidepressante tarvitades tuleks kindlasti nõu pidada oma perearstiga. Loe lähemalt Meravita naistepuna sisaldavate kapslite kohta SIIT.

Ehkki naistepunal on suure eelisena antidepressantide kõrval vähe kõrvaltoimeid, on siiski mõned ettevaatusabinõud, mida naistepuna tarvitamisel tuleks silmas pidada. Ravimtaime preparaadid võivad oluliselt mõjutada teiste ravimite toimet, seega tuleks teiste ravimite tarvitamisel pidada nõu oma arstiga. Samuti vähendab taim antibeebipillide mõju, mistõttu on naistepuna rasedusvastaste pillide kasutamise ajal mittesoovituslik. Raseduse ja rinnaga toitmise ajal on naistepuna tarvitamine keelatud.