Kui voodielus miski käärib, siis probleeme tunnistades ja neid lahendama asudes võid peagi märgata, et mõnusamaks ei muutu mitte ainult seks, vaid lahenduse leiavad ka teised argimured. Siin on 18 põhjust, mis seksirõõmu röövivad, ning lahendused, mis liblikad kõhtu tagasi toovad.

1. Ma olen nii väsinud…

Vabandus, mis on magamistoakaebuste topis esimesel kohal. “Kui mõlemad partnerid käivad tööl ning naine rapsib õhtust õhtusse nagu kodumasin, pole imestada, et säde kaob,” sõnab lingam- ja yonimassaaži koolitaja Epp Kärsin.

Lahendus: tegutsege tiimina. Ei ole meeste- ja naistetöid. Üks tõstab mustad nõud masinasse ja teine paneb lapsed magama. Või jätke koristamine kus seda ja teist. “Kui lapsed magavad, siis ärge kulutage aega kraamimisele, vaid pühenduge teineteise hellitamisele ja rahuldamata vajadustele,” soovitab seksuaalnõustaja Christine Kraas. Kui aga olete väga väsinud, siis pugege teineteise kaissu ja magage. Leppige kokku, et tõusete armatsemiseks varem üles. Pange kell helisema!

4. Tõsine moehaigus – stress

Sageli mõtleme stressi all ülemäärast negatiivset koormust, kuid kurnab ka positiivne stress, mis tekib, kui teeme innustunult seda, mida armastame. “Kui fookus on jäägitult millegi loomisel, on lihased pidevas pinges, see aga takistab kehavedelike ja energia voolu ning ka sel juhul eemaldutakse seksist, lähedusest ja hellitustest,” teab Christine Kraas.

Lahendus: hoia tasakaalu. Kui on leitud viis stressi või depressiooniga toimetulekuks, taastub ka libiido ja iha ning laheneb enesele lähedale laskmise probleem. “Nähke intiim­vahekorda kui head trenni! Pange keha liikuma, põletage suudeldes kilokaloreid ja halba energiat,” soovitab Kraas. Hea on õppida lõdvestunult ja sügavalt hingama. Mida pikemalt ja aeglasemalt välja hingad, seda rohkem avaneb keha spontaansele liikumisele.

6. Orgasmi ei tule ega tule

Kondoomifirma Durex uuringust selgus, et kaks naist kolmest ei saa seksides rahuldust. Suur osa põhjustest on kinni peas – vaid 2% naistest ei saa orgasmi orgaanilistel põhjustel.

Lahendus: Christine Kraas peab kõige olulisemaks, et naine õpiks oma keha tundma – kus, kuidas ja mida ta täpselt tunneb. Keha, hinge ja meele vajadused on pidevas muutumises ja liikumises. “See on õppeprotsess, mida tuleb läbida uudishimulikult, mänguliselt ja rõõmuga, küsides, kuidas saab veel paremaks minna.”

94% naistest jõuab orgasmini kliitori stimulatsiooni kaudu, kuid vahekorra käigus ei suuda peenis kõdistit piisavalt sütitada. Seega soovitab Epp Kärsin meestele: “On vaja teha käsitööd!”

Jaga
Kommentaarid