Kollageeni sisaldavad toidulisandid on muutunud järjest populaarsemaks. Seetõttu uurisime, miks võiks ja peaks kollageeni tarbima ning jõudsime 6 teadusliku põhjuseni:

1. Kollageen on vananemisvastane!

Kollageen on meie nahale kriitiline komponent, hoides naha pingul ja elastsena. Seetõttu hakkavad esimesed vananemise märgid just nahale tekkima selle kuivuse ja kortsude vormis. Kollageen toidulisandina aitab hoida nooruslikkust ja vähendada kortse.

Uuring, millest võttis osa 69 naist, tuvastas, et peale 8 nädala jooksul regulaarselt kollageeni toidulisandi tarbimist oli naistel paranenud naha elastsus, vähenenud kortsud ning nende nahk oli siledam ja siidisem. Siinkohal on oluline tähele panna, et efektiivne päevane kollageenikogus peaks algama viiest grammist (5000 mg).

2. Kollageen aitab vähendada tselluliiti!

Kollageeni järk-järgulise vähenemise tõttu kaotab nahk vananedes elastsust ja muutub õhemaks. Selle protsessi “kõrvalnäht” on tselluliidi nähtavamaks muutumine – kõik, mis varem peidus oli, on nüüd nähtav. Kollageeni toidulisandi tarbimine aitab muuta naha elastsemaks. Selle tulemusel paistab nahk siledam ning inetud kühmukesed on taas peidus.

3. Kollageen taastab juuste ja küünte elujõu!

Lisaks nahka noorendavale toimele aitab kollageeni tarbimine tuua tuhmunud juustesse läike ning muuta küüned elastsemaks ja tugevamaks.

4. Aitab ennetada vanusega kaasnevaid liigesemuresid!

Tunned, et 40-aastaselt ei ole enam nii paindlik kui kahekümnendates? Trepist üles sammudes annavad põlved endast märku krudina või valuga? Kuna nii lihastes, liigestes, kõhredes kui ka isegi luudes on kollageen oluline komponent, võib kollageeni toidulisand selliseid tundmusi vähendada. Viimastel aastatel on kollageeni kasutamist uuritud ka osteoartriidi ja reumatoidartriidi korral.

Näiteks 147 sportlasega, kes kogesid liigesevalusid, viidi läbi katse, mille käigus nad tarbisid 24 nädalat regulaarselt kollageeni. Tulemuseks oli märkimisväärselt vähenenud liigesevalu.

5. Toetab ainevahetust ja lihaseid!

Kollageen sisaldab mitmeid asendamatuid aminohappeid, mida keha vajab igapäevaseks efektiivseks toimimiseks. Näiteks glütsiin toetab lihaseid ja ainevahetust olles osaline protsessis, mille käigus glükoos muutub energiaks. Seetõttu on kollageeni toidulisandit hea tarbida peale sportimist ja ka inimestel, kes igapäevaselt suure koormusega tööd teevad. Siinkohal tasub proovida Collibre Active kollageeni liigestele.

6. Kollageen toetab südant ja veel paljusid muid olulisi protsesse kehas!

Hüdrolüüsitud kollageeni sisaldavad toidulisandid sisaldavad ka peaaegu 20 erinevat asendamatut aminohapet, millest igaühel on meie kehas oluline roll. Näiteks proliin on aminohape, mille üks ülesanne organismis on aidata ennetada arterite lubjastumist ning arteriseinale rasvataoliste ainete ladestumist.

Kollageen ei ole kindlasti imeravim kõikide hädade vastu, kuid on erinevates uuringutes näidanud positiivset mõju meie kehale ja nahale. Seega, miks mitte proovida ka ise paar kuuri läbi teha! Kusjuures kollageenikadu kehas ei tekita mitte ainult vananemine, vaid ka stress, suitsetamine, unepuudus, liigne päikesekiirgus ja isegi mitmed haigused. Seega proovi järk-järgult vähendada kahjulikke faktoreid, mis võivad sind enneaegselt vanemaks muuta. Ja kollageeni toidulisand on abimees sinu teekonnal kauni, noorusliku ja tervisliku eluviisi poole!

Leia just endale sobivad kollageenitooted Rosena.ee valikust. Aprillis on kollageenitooted -20%, kui kasutad kassas sooduskoodi KOLLAGEEN.

Jaga
Kommentaarid