Rinnaoperatsiooni ajendid

Esimesed implantaadid lasin Christinas Clinicus paigaldada juba rohkem kui 10 aastat tagasi. Kuna vanema generatsiooni implantaatide puhul pidin igal juhul 10–15 aasta möödudes kordusoperatsiooni ette võtma, otsisin juba mõnda aega seda protseduuri ning taastumise jaoks sobivat hetke oma tihedas töö- ja treeninggraafikus. Lisaks oli soov implantaadid rinnalihase eest rinnalihase taha asetada. Suuruse osas märgatavat muutust ei tahtnud.

Enne operatsiooni käisin mitmetes kliinikutes konsultatsioonides ning tutvusin põhjalikult võimaluste ja implantaatide valikuga. 10 aastat on pikk aeg ja tahtsin ennast kurssi viia, mida pakuvad erinevad kliinikud, kirurgid ja implantaatide tootjad. Olles töötanud varem meditsiinisektoris, tahtsin olla kindel, et teen parima võimaliku valiku.

Kliiniku ja implantaatide valik

Christinas Clinicu (edaspidi CC) konsultatsioon oli järjekorras viimane ning kui teistelt sarnastelt kohtumistelt lahkudes jäid õhku mitmed küsimused, siis pärast CC konsultatsiooni valdas mind täielik selgus ja rahulolu. Konsultatsiooni ajal proovisime rinnahoidja sisse erinevaid sizer’eid, seejuures arvestas kliiniku juhataja Brit-Carmen väga professionaalselt ka visuaalset kadu, mis tekib, kui implantaadi asetsus lihase suhtes muutub. Kusjuures üheski teises kliinikus mulle seda ei räägitud. Hiljem sain teada, et varem ühes teises kliinikus konsultatsioonis käies oleksid kirurgi poolt pakutud implantaatide suurused olemasolevast tegelikult lausa väiksema rinnapartii andnud. Vahel mõtlen õudusega, mis tunne oleks ärgata hoopis teistsuguse tulemusega kui eelnevalt ette kujutatud… Samuti selgitati mulle detailselt kõike operatsiooni ja taastumisega seotut – kliinikust lahkudes ei jäänud mul õhku ühtegi küsimust või ebakindlust ning võisin rahuga operatsiooni oodata.

Visiidi käigus valisin endale Motiva ergonoomilised kiibiga rinnaimplantaadid, sest võrreldes erinevate rinnaimplantaatide brändidega pole Motiva implantaadid üle kogu maailma ühtegi topeltkapslit tekitanud. Tõeline märk kvaliteedist! Konsultatsioonis sain valida erineva suuruse, kuju, diameetri ja profiiliga Motiva implantaatide vahel. Selline lai valik oli minu jaoks väga oluline, sest soovisin, et lõplik tulemus vastaks minu ootustele ning rinnad oleksid kehaga kenasti proportsioonis, säilitades samal ajal oma loomuliku väljanägemise. Valitud rinnaimplantaadid andsid rindadele väga ilusa ja loomuliku kuju. Ergonoomilised implantaadid teeb eriliseks see, et need kohandavad oma kuju vastaval keha asendile – implantaat käitub täpselt samamoodi kui minu enda rind.

Turvalisus

Kuna eelmisest rinnasuurendusoperatsioonist oli möödunud 10 aastat, olid selle ajaga võimalused palju edasi arenenud ning selgus, et Motiva rinnaimplantaadid pakuvad maailmas ainsana lisakindlustust ja kiipi. Kiibi olemasolu või selle puudumine võib emaspilgul tunduda mitte väga olulise lisaväärtusega. Kuniks jõuab kätte päev, kui on vaja kordusoperatsioonile minna. Just nii juhtus minuga. 10+ aastat on pikk aeg, et paberformaadis implantaatide pass saaks ära kaduda. Kuna kordusoperatsiooni planeerimise faasis on väga oluline teada täpselt, mis firma, suuruse, profiiliga implantaat esialgu paigaldati, on kiip siinkohal väga mugav abimees. Motiva implantaadid on esimesed kiibiga rinnaimplantaadid maailmas, mis võimaldab tuvastada implantaate spetsiaalse lugeri abil lähidistantsilt. Samuti ei pea tänu kiibile enam implantaadi garantiidokumente alles hoidma, mis kipuvad aastate jooksul kaduma. Lisaks oli hea teada, et CC on üks väheseid kliinikuid, kes ei ole n-ö vahenduskliinik ega vahendusega tegelev agentuur, mistõttu, kui mul peaks tekkima muresid või küsimusi, tean täpselt, kuhu ja kelle poole pöörduda.

Ka on hea teada, et minu implantaatidel on lisaks tavapärasele garantiile, mida pakuvad kõik implantaatide tootjad, laiendatud kindlustusprogramm, mis vajadusel hüvitab kordusoperatsiooni kulud. Selline garantiiprogramm on selge märk, et Motiva rinnaimplantaate seostatakse äärmiselt väikese riskiga. Operatsiooni käigus asetati Motiva rinnaimplantaadid rinnalihase taha. Selleks, et tagada täielik ohutus, kasutati uuenduslikku Motiva Sleeve’i – abivahendit, mis aitab kirurgidel sisestada implantaat kehasse nii, et implantaat patsiendi naha ega kirurgi kinnastega kokku ei puutuks. Selline no-touch-tehnika vähendab veelgi erinevate komplikatsioonide riski.

Rinnad, mis vastavad ootustele

Kuu pärast operatsiooni võin öelda, et olen 100 protsenti kliiniku valiku ning mulle paigaldatud Motiva ergonoomiliste implantaatidega rahul – rinnad on väga ilusa ja loomuliku kujuga ning konsultatsioonis koos välja valitud suurus vastab täpselt minu ootustele ning sobib ideaalselt minu kehaga.

Jälgi fitness-sportlase tegemisi ning saa toitumis- ja treeninguinspiratsiooni Helena Instagrami konto vahendusel: Helena.mang
Rindade suurendusest saab rohkem lugeda: www.rinnaimplantaadid.ee
Pikem intervjuu Helenaga: www.cc.ee

Jaga
Kommentaarid