RETSEPT | UUS ROOG ÜLEJÄÄKIDEST: kapsariis tatraga
Toiduülejääkidest ei pääse keegi. Tihti võib aga ühe eine jääk või kappi seisma jäänud toiduaine imehästi uue roa algmaterjaliks sobida. Sellised nutikad toidud rõõmustavad nii sööjaid kui ka rahakotti ning värskendavad menüüd.
Kapsariis tatraga
(kahele)
- 2 suuremat lillkapsa-, kapsa- või brokolijuurikat või nende segu
- 2 küüslauguküünt
- 2 dl keedetud tatart
- 2 sl oliiviõli
- 1 tl riivitud sidrunikoort ja sorts sidrunimahla
- hakitud ürte (nt petersell, till, roheline sibul)
- soola, pipart
- sidrunisektoreid serveerimiseks
Tükelda kapsajuurikad kergelt ja vajadusel lõika ära nende liiga puised osad. Töötle juurikad köögikombaini lõiketera abil peeneks riisilaadseks puruks või haki terava noaga võimalikult peeneks. Koori ja haki küüslauguküüned ning sega koos õli ja sidrunimahla ja -koorega kapsasegu hulka. Sega sisse ka tatar. Maitsesta soola ja pipraga ning laota küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadil ühtlase kihina laiali. Küpseta 200kraadises ahjus umbes 25 minutit, vahepeal sega. Valmis kapsariisile puista hakitud ürte ja serveeri sidruniviiluga.
Soovi korral lisa kapsariisile ka lusikatäis soola, sidrunimahla ja ürtidega maitsestatud paksemat jogurtit.
Sobib nii kõrvalroaks kui ka iseseisvaks eineks.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.