RETSEPT | UUS ROOG ÜLEJÄÄKIDEST: teise päeva puder
Toiduülejääkidest ei pääse keegi. Tihti võib aga ühe eine jääk või kappi seisma jäänud toiduaine imehästi uue roa algmaterjaliks sobida. Sellised nutikad toidud rõõmustavad nii sööjaid kui ka rahakotti ning värskendavad menüüd.
Teise päeva puder
(ühele)
- 2 dl jahtunud kaerahelbeputru
- 1 dl (taimset) piima
- 1 sl kakaopulbrit
- 1–2 tl mett või agaavisiirupit
- 1 sl külmpressitud oliiviõli
- pisut soola
Kate:
- peotäis hakitud pähklite-seemnete segu (nt päevalilleseemned, kanepiseemned, kõrvitsaseemned, kinoa, mandlid vms)
- 1 tl rafineerimata roosuhkrut
- 1 tl õli (nt kookosõli)
- tükeldatud banaani, marju vms
Rösti seemnesegu paar minutit pannil koos suhkru ja õliga. Lase jahtuda. Lisa pudrule pisut vett ja soojenda segades, puder ei tohiks olla väga vedel. Soojenda piim. Vala puder blenderisse, lisa kakao, õli, magustaja ja vajadusel pisut soola. Lisa pool soojast piimast ja püreesta. Kui puder tundub paks, lisa veel pisut piima. Vala puder kaussi, pudista peale krõbe seemnesegu ning lisa tükeldatud banaan ja marjad, kui neid kasutad. Lisa ülejäänud piim ja lase hea maitsta!
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.