27.04.2018, 20:30
TASUB TEADA: milliseid ürte külmutada, milliseid mitte
Värskeid ürte läheb tihti tarvis vähem kui pakendis.
Tilli ja peterselli puhul lõika varred parajalt pikaks, et need veeklaasi asetatult külmikuriiulisse mahuksid. Pane sinna paari-kolme päeva värske varu. Ülejäänu haki ja tõsta karpidega sügavkülma. Sügavkülma võid eraldi panna ka jämedamad varred – need annavad maitset supipuljongile.
Ürdid, mille varud külmutada: petersell, till, murulauk, leeskputk.
Ürdid, mida kuivatada: salvei, rosmariin, tüümian, piparmünt.
Potiga soetatud ürdid ja salatid võid kodus ka ümber istutada – nii saad aknalaualt juurde kasvavaid basiiliku- või salatilehti näpistada.
Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.