27.04.2018, 20:30
TASUB TEADA: milliseid ürte külmutada, milliseid mitte
![](https://images.delfi.ee/media-api-image-cropper/v1/aaa77f60-b8b4-11eb-bd34-f73d156f2270.jpg?noup&w=1200&h=711&fx=0.5&fy=0)
Värskeid ürte läheb tihti tarvis vähem kui pakendis.
Tilli ja peterselli puhul lõika varred parajalt pikaks, et need veeklaasi asetatult külmikuriiulisse mahuksid. Pane sinna paari-kolme päeva värske varu. Ülejäänu haki ja tõsta karpidega sügavkülma. Sügavkülma võid eraldi panna ka jämedamad varred – need annavad maitset supipuljongile.
Ürdid, mille varud külmutada: petersell, till, murulauk, leeskputk.
Ürdid, mida kuivatada: salvei, rosmariin, tüümian, piparmünt.
Potiga soetatud ürdid ja salatid võid kodus ka ümber istutada – nii saad aknalaualt juurde kasvavaid basiiliku- või salatilehti näpistada.
Täismahus artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta mainumbris.