• 2 dl džinni
  • 3 dl rabarberisiirupit (vt retsepti allpool)
  • 1,5 dl laimimahla
  • 7,5 dl proseccot
  • serveerimiseks rohkelt jääd ja laimiviile

Vala koostisained kannu ning lisa ohtralt jääd ja laimiviile. Paku kohe.

Rabarberisiirup:

  • 300 g koorimata rabarberit
  • 200 g suhkrut
  • 2 dl vett

Lase vesi keema, lisa suhkur ja keeda segades, kuni suhkur on sulanud. Vala sekka koorimata viilutatud rabarber, lase keema tõusta ning seejärel tõsta tulelt ja kata pott kaanega. Jahuta ja kurna. Järelejäänud siirup säilib külmikus paar nädalat.

Rabarberimaitselist siirupit saad täiendada ka põnevate lisanditega. Näiteks võid maitsestuvale siirupile lisada 0,5 tl roosivett, pisut riivitud ingverit, apelsinikoort või peotäie külmutatud vaarikaid.

Alkoholivaba joogi valmistamiseks asenda retseptis alkohol lihtsalt 6 dl gaseeritud veega.

Siirupiks saad keeta näiteks kõik rabarberijupid ja koorimise jäägid, mis mõne muu rabarberitoidu või -hoidise tegemisest järele on jäänud.

Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juuninumbris.

Kuidas see lugu Sind end tundma pani?

Rõõmsana
Üllatunult
Targemana
Ükskõiksena
Kurvana
Vihasena
Jaga
Kommentaarid