- u 600grammine seafileetükk
- 1–2 sl oliiviõli
Rabarberikaste:
- 200 g koorimata rabarberit
- 0,75 dl mett
- 0,5 sidruni mahl
- 3 sl õli
- 1 sl mahedamaitselist sinepit
- 1 seemnetest puhastatud tšillikaun
Kinoasalat:
- 2 dl kinoad
- 2 dl vett
- 2 väikest kurki
- 1 avokaado
- 1 sl pestot
- 2 sl oliiviõli
- sorts sidrunimahla
- 1 vars rohelist sibulat
Tükelda koorimata rabarber ja pane potis koos sidrunimahla ja meega nõrgale tulele kümneks minutiks podisema. Tõsta tulelt, sega sekka sinep, õli ja hakitud tšilli. Püreesta saumikseri abil ning lase jahtuda.
Lase vesi koos kinoa ja näpuotsatäie soolaga keema ning keeda paar minutit. Kata pott kaanega, keera tuli maha ja lase umbes 10 minutit seista. Klopi poti sisu kahvliga kohevaks ja jahuta toatemperatuurini. Tükelda kurk ja avokaado viljaliha ligikaudu sentimeetrise läbimõõduga tükkideks ning lisa kinoale. Lisa ka hakitud sibul. Sega pesto õli ja sidrunimahlaga, kalla salatile ning sega läbi. Vajadusel maitsesta soola-pipraga.
Tõsta sealiha umbes pool tundi enne valmistamist toatemperatuurile. Kuivata liha majapidamispaberiga, eemalda kelmed, määri kergelt oliiviõliga ning maitsesta soola-pipraga. Pruunista kuumal pannil või grillil. Seejärel määri liha kokku rabarberikastmega ja lase kas ahjus 180 kraadi juures või kaetult grilli nõrgema kuumusega osas 10 minuti jooksul järelküpseda. Vahepeal pintselda liha veel kastmega. Lase lihal viie minuti jagu puhata, seejärel viiluta ning serveeri järelejäänud rabarberikastme ja kinoasalatiga.
Rabarberikastmega võid grillimise või küpsetamise lõpufaasis määrida ka näiteks kana- või pardiliha, aga ka lõhet-forelli. Kaste sobib ka lihtsalt toidukõrvaseks.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juuninumbris.