- 1 keskmine kooritud rabarberivars
- 100 g pehmet kitsejuustu
- 0,5 tl hakitud värsket rosmariini
- 1 sl mett
- 0,5 tl Dijoni sinepit
- 0,5 dl oliiviõli
- 2 sl mandlilaaste
- u 50 g värskeid salatilehti
- väike peotäis granaatõunaseemneid
- soola, musta pipart
Lõika rabarberist köögiviljakoorija abil õhukesed pikad ribad ning seejärel lõika ribad omakorda 5 cm pikkusteks tükkideks või viiluta rabarberivars harilikul kombel, kuid võimalikult õhukeselt. Sega rabarberiviilud mee, rosmariini ja näpuotsatäie soolaga ning lase umbes 10 minutit seista. Vala rabarberist eraldunud vedelik keeratava kaanega väiksemasse purki, lisa õli ja sinep, pisut soola-pipart ning loksuta kõvasti, kuni tekib kreemjas kaste. Tõsta salat taldrikutele, lisa rabarber ja murendatud kitsejuust ning vala peale kaste. Rösti mandlilaastud kergelt pannil ning lisa ka need ja granaatõunaseemned.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juuninumbris.