RETSEPT: banaanijäätis värskete marjadega – patuvaba suvine maius
- 4 banaani
- 1 dl taimset piima (nt kookospiima, mandlipiima)
- 1 sl agaavisiirupit
- 1 väike melon
- värskeid marju (maasikaid, mustikaid, vaarikaid, kirsse)
- soovi korral tšiiaseemneid ja õietolmu
Viiluta banaanid ja sügavkülmuta. Pane blenderisse või köögikombaini banaanid, taimne piim ja siirup ning töötle ühtlaseks. Võid segu veel külmutada, et see rohkem taheneks, või serveeri kohe poolitatud ja seemnetest puhastatud pisema meloni seest. Lisa marju, soovi korral puista peale ka pisut tšiiaseemneid ja õietolmu.
Marjajäätise saad, kui asendad poole banaanikogusest külmutatud marjadega (nt mustade sõstardega). Lase marjadel enne blenderisse valamist õige pisut sulada.
Šokolaadijäätise saad, kui lisad banaanidele 1–2 sl toorkakaod või jaanikaunapulbrit.
Võid pakkuda jäätist ka marjakastmega. Selleks püreesta umbes 4 dl meelepäraseid marju sortsu laimi- või sidrunimahlaga ja maitsesta agaavisiirupiga. Vajadusel lisa veidi vett. Kui kasutad seemnetega marju, näiteks vaarikaid, siis suru segu läbi sõela.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juulinumbris.