JAANIPÄEVAL LIHA KÕRVALE: lavašikrõpsud mitme dipikastmega
Herne-fetadipp
4 dl
- 200 g herneid (võivad olla ka külmutatud)
- 1 küüslauguküüs
- 1 dl oliiviõli
- julge sorts sidrunimahla
- suur peotäis koriandri- ja mündilehtede segu
- 100 g fetajuustu
Kui kasutad külmutatud herneid, siis sulata need külmas vees. Purusta kõik koostisained, v.a feta, blenderis või saumikseriga. Murenda kastmesse feta ja sega läbi.
Paprika-mandlidipp
4 dl
- 2 punast paprikat
- 0,5 dl oliiviõli
- 2 dl mandlilaaste
- 1 küüslauguküüs
- 1 sl punast veiniäädikat
- 0,5 tl (suitsutatud) paprikapulbrit
- soola, pipart
Kuumuta paprikaid grillil või fooliumiga kaetud ahjuplaadil 220kraadises ahjus umbes 20 minuti jooksul, kuni need kergelt lössi vajuvad. Kui paprikad on pisut jahtunud, koori need ja puhasta seemnetest. Jahuta täielikult. Püreesta kõik dipikastme koostisosad blenderis või saumikseriga. Valmis kastmele puista peale pisut paprikapulbrit ja soovi korral hakitud peterselli.
Lavašikrõpsud
- õhukest täisteralavašši
- oliiviõli
- soola-pipart
Määri lavašš kergelt õliga ja puista peale soola-pipart. Kuumuta 200kraadises ahjus ahjuplaadil 5–8 minutit, seejärel murra meelepärase suurusega tükkideks ja serveeri koos dipikastmetega.
Lavašikrõpse saad maitsestada ka näiteks riivitud parmesaniga – lisa paar supilusikatäit parmesani lavašile enne ahju minekut.
Retsept ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2017. aasta juulinumbris.