Ahvatleva juustuvaagna valem: vaata, mis sobib kokku ja mis peab alati laual olema
Piisab neljast juustusordist – midagi vana (näiteks kõvad pikalt laagerdunud parmesanilaadsed laabijuustud), midagi uut (pehme Brie või värske kitsejuust), midagi sinist (rokfoor, Gorgonzola) ja natuke kitsejuustu. Üks nendest võiks olla kõigile tuttav – näiteks harilik Gouda. Valiku võib aga kokku panna ka eri piimade põhjal (kitse-, lamba-, lehmapiimajuustud).
Piisab, kui laual on üks sort kreekereid või krõbedat saia, üks hooajaline puuvilja- või marjasort ja moos (näiteks viigimarja-, vaarika-, tikrimoos). Lisaks pisut oliive või väikesi marineeritud kurke ja soovi korral natuke prosciuttot või salaamit. Kõige paremaid soovitusi oskab jagada aga juustupood ise, seepärast küsi alati julgesti nõu.
Muud nipid suvise peolaua katmiseks leiad Anne & Stiili juuninumbrist.