2. Ära jookse päise päeva ajal. Nahaarstide sõnul on päike just päise päeva ajal kõige intensiivsem. Niisiis kahjustub nahk päise päeva ajal päikese käes olles palju rohkem. Mine jooksma varahommikul või õhtul. Kui viibid päikese käes, kasuta alati päikesekaitsekreemi, mille SPF on vähemalt 30.

3. Telefoniga rääkimine. Telefoniekraanil on ohtralt baktereid, mis mõjuvad nahale halvasti. Eriti siis, kui põed aknet. Eelista valjuhääldit või kõrvaklappe. Kui muud ei jää üle, kasuta ekraani puhastamiseks antibakteriaalseid lappe.

4. Hoidu halbadest mõtetest. Hiljutine uuring tõestas, et halbade mõtete mõtlemine ja stress muudab naha välimuse väsinuks ja ilmetuks. Proovi olla õnnelik ja rõõmus. Kui sul on mured, siis proovi mõelda, kuidas saaksid need lahendada.

5. Ära maga ainult ühel küljel. Kuigi kõige mõistlikum on magada selili, on mõistetav, et see ei pruugi olla alati mugavaim variant. Soeta endale korralik padi, mis toetab pead ja kaela. Miks see oluline on? Ainult ühel küljel magades tekivad kortsud palju kergemini.

6. Hoidu väga tugevatest näokoorijatest. Need võivad muuta naha hapraks ja seda kahjustada. Liigne ärritus võib viia aga põletikuni. Kui soovid nägu puhastada surnud naharakkudest, kasuta pehmemat nahakoorijat paar korda nädalas.

7. Ära mine magama jumestus näol. On igati mõistetav, et oled peale pikka pidu väsinud. Tahaksid vajuda voodisse, sest uni tuleks hetkega. Meigile jäävad päeva jooksul aga vabad radikaalid. Pese nägu näopesuvahendiga alati enne magamaminekut puhtaks. Kasuta ka niisutavat kreemi.

8. Unustad kaela ja rinnaesist niisutada. Kui lähed õue, ära unusta päikesekaitsekreemi ka kaelale ja rinnaesisele kanda. Ka nägu ümbritsev on oluline.

9. Ära kratsi ega pigista vistrikke. Kuigi mõne mädase punni katkipigistamine võib tunduda ahvatlev, siis tegelikult võib see põhjustada põletiku ja muuta olukorda palju hullemaks.

10. Ära kasuta kaua aega ühte padjapüüri. Vaheta kindlasti iga kahe päeva järel padjapüüri. Kui magad kaua ühe padjapüüriga, koguneb sellele rasu. See mõjub nahale halvasti.

Allikas: byrdie.co.uk