1. Pariisi. Kes eelistab kuuma ilmaga rannas vedelemisele linna­puhkust, võib minna augustis just sellesse linna, mis on sel kuul võrdlemisi inimtühi – kõik kohalikud suunduvad siis Lõuna-­Prantsusmaale suvitama ja rahvamassid vähenevad märgatavalt.

2. Barcelonasse, kus saad ühendada ranna- ja linnapuhkuse. Kui Barcelonetal päevitamisest on küllalt, roni Tibidabo mäe otsa, imetle vaadet ja sõida karusselliga. Teel alla võiks aga teha väikese restopeatuse ning nautida kohalikku veini ja vinet.

3. Sitsiiliasse! Palermo tänavatoit on peaaegu sama hea kui gurmeerestoranis, vahe on põhiliselt keskkonnas, serveerimises ja (üllatus-üllatus!) hinnas. Teatro Massimo eraldi vaatamisväärsus on ülikõrgete lagedega, kaarjate akendega, metsikult pikkade sametkardinatega ruum, kus päeval harjutavad artistid, õhtul aga hoitakse lapsi. Just nii, sel ajal kui nende vanemad ooperisse lähevad... Tänavakunst, kohalik botaanikaaed, lõvipeadega koputid ustel ja pisikesed kohvisõõmud. Sõida ka ringi, näiteks tutvu Monreale katedraaliga, ja vaata, kuidas lained vastu kaljut murduvad.

4. Nizzasse! Sea reisi­sihtkohaks Lõuna-­Prantsusmaa. Nizzal on lähikondsete linnadega (Cannes, St. Tropez) suure­pärane rongiühendus, nii ei pea autot rentimagi.

5. Lissaboni – alati hea valik! Toidugurmaanidel tasub külas­tada linna kahte Michelini tärnidega pärjatud restorani Alma ja Belcanto. Laud oleks muidugi mõistlik juba aegsasti broneerida.
Proovima peaks kindlasti sealse köögi raudvara sardiine ning tursast valmistatud roogasid. Magusasõpradel on kohustuslik võtta ette palverännak Belémi, kus ootab ees pagarikoda, mis valmistab 1837. aastal kloostris loodud salaretsepti järgi oivalisi maailma­kuulsaid maiuseid Pastéis de Belém. Varuda tuleks kindlasti aega, kuna ena­masti ootab välisukse taga meetritepikkune järjekord.

6. Londonisse, kus leiab 25.–27. augustini aset värvikirev ja lõbus Notting Hilli karneval, Euroopa suurim tänava­festival. Tasuta üritusel on tänavad täis Kariibi mere muusikat, tantsu, toitu ja meeleolu.

7. Marbellasse. See on koht, mis sobib pikaks nädalalõpuks sõb­rannade seltsis. Kompli­mentide üledoos garan­teeritud! Hea toit, kvali­teetvein poodides poolmuidu ja see valgus, mis lõunamaal pilte klõpsates muudab kõik naised juma­lannadeks.

8. Berliini. See on eestlasele lihtsalt omaks­võetav – on nii kunsti kui ka kultuuri ja samas ka noortekultuuri.