Täiesti juhuslikult (või siis ka mitte?!) olime temaga lugu planeerides toimetuses mõelnud, et Cathyt võiks pildistada lennujaamas – sümboliseerib see ju minemist ja maailma avastamist; õhku tõusmist, aga ka maa peale tagasi jõudmist, kusagilt tagasi tulekut. Muu hulgas on need ka teemad, millel seekordses kaaneloos Cathyga peatume.

Mõni päev pärast meie vestlust olemegi kogu meeskonnaga Tallinna lennujaamas. On pühapäeva pärastlõuna, 30 kraadi sooja. Fotosessioonil näeme tõelist professionaali, kes valitseb iga kaadrit ja on enesekindluse kehastus – poseerib lendleva galakleidi ja tikk-kontsadega väikelennuki tiival, poeb pikas litterkleidis väikese lennuki kokpitti, kleidisaba elegantselt välja piilumas… Ümberringi müriseb, lennukid tõusevad õhku ja maanduvad. Ja kuigi me sel päeval lendama ei läinud, imetlen siiski Cathy kartmatust.

Ma ei imestaks, kui ta teataks peagi, et pani end piloodikursusele kirja, läheb langevarjuga hüppama või tegi veel midagi, mis sunniks teda oma hirmule veelgi lähemalt otsa vaatama. Mulle meenus teda poseerimas vaadates ütlus, et karda – aga tee seda ikkagi. Siis võid avastada, et oled võitmatu.

Avastusterohket augustikuud!

Mari-Liis Helvik

Anne & Stiili peatoimetaja

Kaadri taga

Nii valmis augusti­number – siin on vaid mõned hetked meie selle kuu tegemistest. Näita meile, kuidas sina Anne & Stiili seltsis aega veedad, lisades oma Instagrami-postitusele #annestiiliga.