Neljale

200 g lehtkapsast

400 g porgandit

400 g peeti

1 dl rohelisi või musti läätsi

1 dl pohli

paar tüümianioksa

1 sl vahtrasiirupit

1 sl palsamiäädikat

oliiviõli

Kaste:

100 g India pähkleid

1 küüslauguküüs

poole sidruni mahl

1 sl hakitud murulauku

soola, pipart

Pane India pähklid vähemalt neli tundi varem veega likku. Keeda läätsi 20–30 minutit, kuni need on pehmenenud, lisa sool alles enne keemisaja lõppu. Kurna. Puhasta ja koori peedid-porgandid. Lõika peedid kaheksaks sektoriks ja porgandid pikkupidi neljaks. Vala küpsetuspaberiga kaetud ahjuplaadile, maitsesta soola-pipra ja oliiviõliga ning lisa tüümianioksad. Rösti 180kraadises ahjus umbes 30 minutit. 10 minutit enne röstimisaja lõppu sega sekka ka vahtrasiirup koos äädikaga.

Samal ajal kui porgandid-peedid küpsevad, pese lehtkapsas ja eemalda jämedad rootsud. Vala lehtkapsas köögikombaini ja töötle peenemaks või haki noaga võimalikult peeneks. Kurna India pähklid ja töötle saumikseri abil koos küüslaugu ja sidrunimahlaga hapukooretaoliseks massiks. Lisa vajadusel vett, kuni saad sobiva konsistentsi. Maitsesta soola-pipraga ja lisa hakitud murulauk, sega läbi. Sega küpsenud peedid-porgandid lehtkapsa ja läätsedega. Maitsesta, raputa peale pohlad ja serveeri koos India pähklitest kastmega.

Võib tunduda, et peeti-porgandit läheb pannile üle mõistuse palju, kuid ära vähenda kogust – köögiviljad tõmbavad ennast ahjus istudes kõvasti koomale.