Ära enne uinakut trenni tee
Püüad otsustada, kas minna trenni enne või pärast tukastamist? Mine pärast. Trenni järel tunned end erksa ja energilisena ega suuda uinuda. Kui aga see järjekord su päevakavva ei sobitu, siis vaata, et trenni ja uinaku vahel oleks vähemalt kaks tundi. Nii jõuab kehatemperatuur ja südame löögisagedus tagasi normi langeda ning jääd kiiresti magama.

Tukasta järjepidevalt
Püüa teha uinakut alati samal ajal (isegi kui sul on selleks aega ainult nädalavahetusel). Nii harjub keha sellega ära, uinud kiiremini ega ole ärgates loid. Enamik inimesi tunneb väsimust kella 14 ja 16 vahel, aga kui sinu jaoks leiab see aset varem või hiljem, siis kuula oma keha ja heida sel ajal pikali. Erandiks on hilisõhtu: kui sa ei jõudnud uinakut teha varem kui kolm-neli tundi enne uneaega, siis mine hoopis varem magama.

Tunne end nii mugavalt kui võimalik
Mõni inimene väidab, et ilma tekita tukastamine ei lase liiga kauaks magama jääda, aga tegelikult väheneb nii hoopis unekvaliteet. Leia endale võimalikult mugav koht ja kasuta seda järjepidavalt iga uinaku ajal.

Ära sunni end uinakut tegema
Tukastamine ei sobi kõigile. Väidetavalt pole uinakust kasu tervelt 50% inimestest. Kui tukastamine sulle loomulikult ei tule, siis proovi selle asemel mediteerimist või niisama vaikuses istumist.

Allikas: Women’s Health