Õnneks teeb meie naabrimees Air Baltic otselende moemekasse Pariisi, seega oleks patt kõiki neid kordi kokku lugeda, mil ma olen sinna lennanud – selleks kuluks liiga palju šampanjat! Pariisis olen käinud komandeeringus ja teinud ka personaalseid stilistika-šopinguid. Muidugi olen palju ka lihtsalt Pariisi kohvikutes istunud, inimeste sagimist vaadanud ja aja oma kulgemist tunnetanud.

Kuhu tahad Pariisis ikka ja jälle minna?

Minu lemmikkohtadeks Pariisis on kindlasti Le Marais piirkond, mis on täis ajaloolist hõngu, siniverelist aristokraatiat, isepäiseid moekauplusi, vintage-pärleid, moeateljeesid ja pulseerivaid kohvikuid. Hingetoitu ja silmailu soovitan kõigil minna kaema aga Pompidou ees asuvasse galerii-kauplusesse Galerie YellowKorner. Maailma eredaimad fotohetked staaridest, nagu Marilyn Monroe, Serge Gainsbourg, Jane Birkin, Steve McQueen ja paljud teised, leiab La Galerie de L'Instant galeriist ja Rue de Poitoult.

Ženja Fokin koos moekunstnik Liina Steiniga Pariisis

Millised Pariisi hetked on kõige meeldejäävamad?

Ole õigel ajal õiges kohas, magic happens here! Üks parimaid võimalusi kõigi jaoks on külastada moegeeniuse Azzedine Alaïa ateljeed ehk ruume, kus suurmeister oma loominguga tegeles. Veel on üsnagi meeldejääv saabuda fotogaleriisse L'Instant hetkel, kui sinna saabuvad ühe mu lemmikfotograafi Dominique Tarlé värske kirjateose „The Box“ ahjusoojad koopiad ning saada endale autori autogrammiga raamat number 2, sest number 1 jäi galeriile endale! Loomulikult jäävad meelde ka kõik need kirkad hetked, kilked, naer ja rõõm, mis on veedetud koos Pariisis resideeruva moekunstnik Liina Steiniga.

Kellele soovitad Pariisi?

Kõigile romantikutele! Kui sa seda artiklit praegu õhinal loed, tähendab see, et peaksid juba broneerima oma Pariisireisi! Pariis avab end igal korral veidi uue nurga alt – seepärast jätke metroo ja võtke tallatakso ehk ahmige linna ilu ja Seine’i jõe voogu, eksige ära, ampsake croissant’e ja lubage endale väike tirilimpsti. Elage!

Ženja Fokin Pariisis
Jaga
Kommentaarid