Lisa need menüüsse: 5 toitu, mis võluvad naha särama
Tuunikala. Tuunikala sisaldab seleeni, mis aitab säilitada elastiini – proteiini, mis hoiab naha pingul ja siledana. Kala suur oomega-3-rasvhapete sisaldus aitab aga talletada kollageeni. Toitumisteadlased väidavad, et juba 85 grammi tuunikala päevas (konservkala sobib ka!) mõjub hästi.
Tsitruselised. Apelsinid, greibid, sidrunid ja laimid on C-vitamiinist tulvil, aidates parandada naha tekstuuri ning võidelda kortsude ja hüperpigmentatsiooniga. Lisaks tsitruselistega maiustamisele otsi ka kreeme, mis C-vitamiini sisaldavad.
Mustikad. Antioksüdantidest küllased marjad aitavad nahal vabaneda toksiinidest, tulemuseks värske ja särav jume. Mustikale!
Küpsed tomatid. Lükopeen on fütokemikaal, mis muudab tomatid punaseks ning aitab kehal võidelda ultraviolettkiirgusest tingitud vabade radikaalidega, mis nahka vanandavad. Kõige mõjusam on tomat kuumutatuna. Juba pooles tassitäies tomatikastmes on umbes 16 mg lükopeeni, mis peaks hoidma su naha kenasti kaitstuna – päikesekaitsekreemi pead siiski ka kasutama!
Spinat. Spinati rohke E-vitamiini ja beetakaroteeni sisaldus kaitseb naharakke vabade radikaalide halva mõju eest, mis võivad põhjustada nii nahavähki, hüperpigmentatsiooni kui ka kortsukesi. Spinatilehekestes sisalduv vesi aga tungib rakumembraani, tõstes naha toonust.
Artikkel ilmus esmakordselt Anne & Stiili 2018. aasta augustinumbris.