See oli meie mõlema jaoks esimene Pariisi reis. Olime mõned korrad mõelnud, et võiksime kunagi sinna koos minna ning nii kinkiski Rauno sünnipäeva hommikul mulle initsiaalidega tabaluku ja küsis kavalalt: “Kas sa tead kuhu selline lukk pannakse?” Vaid loetud nädalate pärast pakkisimegi kohvrid ja lendasime sünnipäevaks saadud lennupiletid näpus Pariisi pikka romantilist nädalavahetust nautima.

Kas tabaluku võtsite reisile kaasa?

Esimene kohvrisse pakitud asi oligi meie nimetähtedega tabalukk, et see siis toreda mälestusena Pariisis asuva Love Bridge’i külge lukustada. Kõndisime ringi ja otsisime seda kuulsat silda üsna jupp aega, kui lõpuks lugesime internetiavarustest, et kõik lukud eemaldati sillalt liiga suure raskuse tõttu. Niisiis valisime välja endale meelepärase “Love Bridge’i”, milleks osutus üksmeelsel otsusel armas kõrvaline sild, mida mööda ühel hommikul Eiffeli torni juurde seiklesime.

Anna-Liisa Virkus ja Rauno Rikberg Pariisis

Millise mulje Pariis jättis?

Pariisis on kõik ilus! Meile meeldis mööda tänavaid jalutada, sest sealne arhitektuur on lihtsalt imeline. Ilm oli soe ja päikeseline ning tegime iga natukese aja tagant tänava-äärsetes kohvikutes peatuseid või ostsime jahutavaid jooke ja makroone, panime teki maha ning pikutasime mõnes pargis. Käisime paadikruiisil lõunatamas, lasime tänavakunstnikul endast laheda karrikatuuri joonistada ja vaatasime spontaanselt, mida on Pariisil meile pakkuda. Õhtuti oli meie lemmikpaigaks Eiffeli ees olev park, kus oli päikeseloojangu ajal ideaalne väikest piknikku pidada ja lihtsalt hetke nautida.

Kuigi meid hoiatati meeletute rahvamasside eest ja olime juba valmis, et veedame suure osa oma reisist kõikjal järjekordades passides, siis kohapeal saime kiiresti aru, et need jutud olid pisut ülepingutatud. Loomulikult olid Eiffeli torni ja muude turistiatraktsioonide juures järjekorrad, kuid tänavatel jalutades ei tulnud kordagi taolist tunnet nagu Barcelonas La Ramblal, kus on inimeste vahel raske normaalselt kõndida. Üleüldse oli kogu õhkkond Pariisis tohutult vaba ja mõnus, inimesed ei tormanud ning keegi ei püüdnud meile pidevalt päikeseprille või võtmehoidjaid müüa.

Kellele soovitate Pariisi?

Pariisil on kõigile midagi pakkuda, kuid eelkõige soovitaksime seda neile, kes oskavad hetkes elada ja spontaanseid otsuseid nautida. See linn on tõeliselt muinasjutuline ja sealset õhustikku on raske seletada. Selles linnas on lihtsalt midagi erilist – see paneb silmad särama ja toob õnnetunde südamesse. Kindlasti plaanime tulevikus selliseid nädalavahetusi veel ette võtta.

Anna-Liisa Virkus ja Rauno Rikberg Pariisis
Jaga
Kommentaarid