Toitu õigesti. Folaat, B12-vitamiin, magneesium, oomega-3-rasvhapped on stressi ja ärevust leevendavad. Mida tähendab see toidu osas? Söö sparglit, lehiseid köögivilju, avokaadot, tsitruselisi puuvilju, täisteratoite, putru ja lõhekala. Kui kannatad ärevuse all, siis väldi kohvi, sest see mõjub halvasti. Lisaks peaksid vältima alkoholi, suhkrut ja maiustusi. Aga mis siis, kui oled maiasmokk? Söö vahel tumedat šokolaadi.

Lavendel. Räägitakse, et lavendlilõhn on rahustav ja paneb inimesed end hästi tundma. Lisaks lavendli nuusutamisele võid teha ka lavendliteed ja lisada sinna mett. Leidub aga ka mitmeid muidu sööke-jooke, mis sisaldavad lavendlit.

Jooga ja mediteerimine. See kõlab küll klišeelikult, kuid jooga aitab tegelikult paljusid. Eriti tuleb see kasuks, kui tunned, et elu jookseb justkui kokku ja vajad puhkust. Harrasta nädal kord-kaks joogat. See aitab lõdvestuda ja vaadata oma sisse. Ei usu? Proovi enne.

Käi jooksmas ja tee trenni. Kui jooga pole päris sinu teema, siis mine jooksma või tee trenni, mis sulle sobib. Kujuta ette, et lähed välja jooksma: päike silitab nägu, hingad sisse head värsket õhku ja samal ajal tunned, kuidas keha vabastab endorfiine. Tunned end vaba ja rõõmsana.

Maga piisavalt. See tundub ilmselge, aga tegelikult magavad paljud inimesed oluliselt vähem, kui nad peaksid. Vähene uni tekitab rohkem ärevust. Nii et kui magad korralikult, tunned vähem ärevust.

Puhka. Ära võta endale meeletult kohustusi. Võid olla tragi ja tegus, kuid vahepeal pead puhkama ka. Mine tee midagi, mida sa muidu ei tee, kuid millest oled kaua unistanud.

Allikas: popsugar.co.uk