Idamaade maitse: pole midagi paremat kui heade sõprade seltskond ja vürtsidest kirjud taldrikud
Kui õues kisub jahedamaks, pole midagi paremat kui heade sõprade seltskond ja vürtsidest kirjud taldrikud. Lähis-Ida maitsetest inspireeritud menüü ei pea valmima tunde ning mahlaseid granaatõunu, viigimarju ja köögivilju leiab lettidelt just nüüd ja praegu.
Viigimarja-crostini
Kuuele
6 viilu juuretisesaia või ciabatta’t
6 viigimarja
100 g kitsepiimatoorjuustu
3 tl tahiinit
6 tl vedelat mett
sorts sidrunimahla ja pisut riivitud sidrunikoort
paar näputäit tšillihelbeid või jahvatatud tšillit
1 tl kuivatatud tüümiani
soolahelbeid, musta pipart
Sega toorjuust tüümiani, näputäie tšilli, sidrunimahla ja -koore ning tahiiniga. Maitsesta soola-pipraga. Rösti saiad ja määri saadud seguga. Kata viilutatud viigimarjadega, nirista peale mett ning puista soolahelbeid, pipart ja tšillit.
Türgi lusikasalat
Kuuele