Arutle, miks tahad just ise sõrmust valida

Kuigi sina võid olla juba valmis sõrmust ostma tormama, võib sinu partner eelistada üllatusi ja see võib olukorra keeruliseks muuta. Võib-olla soovid antiikeset või soovid hoopis printsessi kombel Tiffany ehtepoes kõike imetleda ja proovida või oled lihtsalt inimene, kellele meeldib kontrolli enda käes hoida. Kõik need põhjused on täielikult arvestatavad, kuid on hea mõte neid oma partneriga arutleda. Üheskoos sõrmuse valimine võib olla vägagi eriline. See on justkui järgmine peatükk teie armastusloos. Sa ei vihja sellega, et sinu arvates võib partner sõrmust üksinda valides kindlasti vale valiku teha. Sa lihtsalt soovid, et see kogemus oleks teie jaoks ühine.

Mine alustuseks sõrmuseid lihtsalt vaatama (ka see võib hoopis tõeliseks šopinguks muutuda)

Esimese eelšopingu eesmärk võib olla lihtsalt saada teada, missuguseid sõrmuseid ja nende stiile hetkel üldse leidub. Lisaks aitab see ka välja selgitada, missugused sõrmused jäävad teie jaoks parimasse hinnaklassi. Sa võid vaadata kõikvõimalikke veebipoode, kuid miski pole võrreldav sellega, missugune sõrmus just sinu sõrmes välja näeb.

Pane paika ka ülejäänud päev

Kui plaanite kindlat päeva, mil sõrmust ostma lähete, siis mõelge hoolega, mis teil selleks päevaks veel planeeritud on. Kui lähete näiteks partneri vanematega õhtusöögile, on sinu käekotis peenes karbikeses olev täiuslik sõrmus justkui sädelev elevant ruumis.

Jää eelarvele kindlaks

Kui viimaks ehtepoodi sisenete, võib olla vägagi lihtne romantilises olukorras täielikult pea kaotada. Ole sellest tugevam ja ignoreeri teada-tuntud „sa oled seda väärt“ klišeesid. Jää realistlikult kindlaks sellele, mida ka tegelikult endale lubada saad. Ära proovigi 3000 eurot maksvat sõrmust, kui sinu eelarve on 300. See pole seda väärt, kui pead sõrmuse hankimiseks kõik oma säästud välja käima. Tee endale kindel eelarve selgeks, muuda seda ainult äärmisel vajadusel ja ka siis minimaalselt. Ära kunagi unusta, et isegi suur armastus ei ole piisav põhjus järgnevad kuud pankrotis veeta.

Võta poodlemine ette enne ettepanekut

Isegi kui teil on sõrmus ühiselt ostetud, võib abieluettepanek ise olla täielik üllatus, kui partner ei anna sulle teada, kus ja millal ta seda teha plaanib. Sel juhul võidate mõlemad – tema saab teha suursuguse žesti ning sina saad lõpuks kanda seda täiuslikku sõrmust. Hea mõte on ka see, kui pärast sõrmuse ostmist partner selle sinu eest ära peidab, kuna siis on üllatus veelgi suurem.

Kui sa ei taha sõrmust ise välja valida, anna talle vähemalt vihje

Anna partnerile teada vähemalt sinu jaoks ideaalse sõrmuse kuju ja/või stiil, kuna siis on tal seda valides vähemalt mingisugune aimdus. Aita oma partnerit nii palju kui saad. Kihlasõrmuse ostmine ja just selle õige valimine ei ole mingisugune test, mille ta läbima peab. Siinkohal aitavad nii pildid, veebilingid kui ka nimekiri detailidest, mida sa kindlasti ei taha. Sa ei riku üllatust. Sa lihtsalt teed ühe kõige keerulisema ostu tunduvalt lihtsamaks.

Kasuta asendussõrmust

Kui otsustate ühiselt sõrmuse osta alles pärast abieluettepanekut, ei tähenda see, et partner peaks loobuma võimalusest sind ettepanekuga täielikult üllatada. Asendussõrmus on siinkohal ideaalne lahendus. Ükskõik, kas see on plastikust sõrmus, mille saite kunagi mõne maiustusega kaasa, kummikommist sõrmus või mõni sinu varasem ehe, sa ütled „jah“ siiski inimesele, kes sõrmusekarpi hoiab, mitte esemele, mis karbi sees peitub. Pea aga meeles, et sa ei sööks pärast abieluettepanekut kummikommist sõrmust ära. See on tõenäoliselt mitu kuud tema sokisahtlis peidus olnud.

Allikas: Popsugar