Kaja Kallas

Riigi peaprokuröri Lavly Perlingu (43) firmamärk on šikid kostüümid ja põnev värvivalik. Kohati mõni tema riietus lausa üllatab, paistes eestlaslikult musta ja halli armastava massi seast silma. „Ameti tõttu on tema stiil asjalik, kuid tundub, et tema olemuses on ka pehmust. See väljendub näiteks muidu ametliku pintsaku rüüži või lihtsale jakile lisatud vabama siidisalli kujul,” kommenteerib Kuusik. Tema arvates on huvitav see, et Perling armastab kanda värve. „Tihti on tema seljas tugev lilla, punane või oranž. Kokkuvõttes on tema stiil jõuline, kuid siiski naiselik.”

Lavly Perling

Saatejuht Katrin Lust (36) armastab kanda kalleid ja maailmakuulsaid kaubamärke. Seega on mõnel pidulikul üritusel tema kõrvas näiteks Cartier’ kõrvarõngad ja seljas Valentino kleit. Tema lemmik on Miu Miu, aga riidekapis leidub ka Chloe, Stella McCartney, Prada, Balenciaga ja Balmaini loomingut. „Kuuuurija” saatejuht kogub vintage-rõivaid ja kannab alati vaid parimaid kangaid. „Kui mõni üritus on tulemas, ei pea ma mööda linna ringi käima ja paanitsema, mida selga panna. Ma võtan kõik riided oma kapist,” on ta öelnud. „Lõbus, isegi vallatu ja tüdrukulik,” iseloomustab Karolin Kuusik saatejuhi stiili.

SNKT 2017 finaali saabujad, Katrin Lust

Poliitik Raimond Kaljulaid (36) eelistab kanda palju mugavat Eesti disaini, mille sekka kuuluvad näiteks igapäevased dressipluusid ja T-särgid. Sellest hoolimata on Põhja-Tallinna linnaosavanema garderoobis ka imehästi istuvad ülikonnad, moodne teksatagi või mõni retrovihmamantel. „Tema stiil on väga nooruslik, värske, viisakas ja hoolitsetud, kuid ei mõju liiga võimuka või konservatiivsena,” ütleb Karolin Kuusik. „Kitsad reväärid, peenikesed lipsud ja lipsusõlmed, väiksed triiksärgikraed – see kõik jätab õhulise kuvandi.” Moeloojatest eelistab Kaljulaid näiteks Hugo Bossi, Burberryt või Reet Ausi.

Raimond Kaljulaid

Muusik Tõnis Mägi (70) firmamärk paistavad olevat erinevad sallid, mida mees kannab nii laval esinedes kui ka vabal ajal. „Sallid vihjavad, et tegemist on loovinimesega, mõjuvad boheemlaslikult.” Samuti paistab ta Kuusiku sõnul silma riiete materjali valiku poolest: „Materjalid on pehmed või annavad etnolikku tunnetust.” Muusiku rõivastumisstiil on dünaamiline, rõhutab vabadust, lihtsust ning vastandub jäigale ja konservatiivsele, püüdlikule stiilile.

Tõnis Mägi

LHV asutajat ja ettevõtjat Rain Lõhmust (51) oleme harjunud nägema kvaliteetsetes ja hästi istuvates ülikondades, mille all triiksärk. „Töö tõttu on tema stiil ärimehelik, kuid siiski moodne ja värske,” ütleb Kuusik. Vabamas olustikus meenutab Lõhmus isegi väljavõtet mõnest kvaliteetsest meestemoeajakirjast. „Mõni lihtne asi võib olla mingi nõksuga, mis muudab selle eriliseks. Samal ajal ei püüa ta kõigi hulgast välja paista või tähelepanu tõmmata,” lisab Kuusik. Niisiis pole imestada, kui Lõhmus ilmub teleekraanile huvitava tekstuuriga kampsunis või püüab pilke põnevas pintsakus.

Rain Lõhmus

Šikk rõivas veab igast olukorrast läbi

Ärikohtumistel, kontoritööl või rahvast esindades tuleb kasuks, kui riidekapis on mõningad šikid rõivad, mis igast olukorrast läbi veavad, ilusad välja näevad ja seljas hästi istuvad. Ajatud on pükskostüümid, millel praeguse hooaja üks lemmikuid on ruudumuster. Püksid on saanud laia sääre ja näevad eriti šikid välja koos kontsaga poolsaabastega. Pintsakut saab vabal ajal sobitada teksade juurde, T-särgi või talvel kõrge kaelusega kampsuni peale.

Naised võiks pintsaku kokku sobitada näiteks plisseeseelikuga või kanda kostüümi hoopis mugavate tennistega. Endiselt on moes hõlmikkleidid, mis talvel kenasti pükste peale sobivad, aga tööl näevad head välja ka sukkpükste ja viisakate kingadega.