Loomelinnake

“Haapsalu on väike vaikne koht, kus hea loominguga tegeleda. Ei tea, kas siin meeldis ka Tšaikovskile, kes, kuuldavasti sellepärast, et eelis­tas mehi ja oli hasart­mängusõltlane, saadeti Haapsallu pagulusse?” küsib Liisu.

Bohemian luxury, boheem­laslik luksus on Arro Porcelaini lipukiri ning ühtlasi pole pare­mat väljendit Liisu kodu kirjel­damiseks ühe hingetõmbega.

Endises baltisakslastele kuulunud külalistemajas, kuhu Liisu ja ta abikaasa, produtsent Eero Talvistu kolisid aastal 2011, on ohtralt värve, taimi ja antiiki. Kuldseid detaile nagu pintslilt pillatud. Avarust ja kõrgust. Söögitoas kilgendab lühter ning elutoa seintel on isutavaks koosluseks ühinenud värvimuld, lubi, munakollased ja valge vein. Verandal vaasis õhetavad roosad tulbid Liisu kampsuniga võidu, suurtest akendest katusepitsi alt paistavad puuvõrad ja mööda jäätunud merd uhav lumepihu. Varjupaigast võetud koer Amira, kes varem kartis üksi­jäämist lausa paaniliselt, on aastatega veidi rahunenud, ent püsib igaks juhuks ikka perenaise kannul.