Kuivatatud puuviljad
Puuviljad aitavad kehast vett väljutada ja nende kopsakas kiudainesisaldus soodustab seedimist. Mineraalide ja antioksüdantide koguse osas ületavad kuivatatud puuviljad isegi värskeid, kuid on see-eest hulga kaloririkkamad. Paras kogus kaaluohutuks söömiseks on kuni 5 vilja päevas. Vältida tasuks liiga eredaid või läikivaid kuivfrukte, sest need võivad olla keemiliselt ülemäära töödeldud.

Mesi
Mees leidub tähelepanuväärne kogus C- ja B-vitamiini, antioksüdante, ensüüme ja mineraalaineid. Lisaks on mesi meister haigusetekitajatega võitlema. Kuigi mesi sisaldab sama palju kaloreid kui suhkur, on need tunduvalt tervislikumad. Paras kogus maiustamiseks on 1–2 sl päevas. Mee kasulik toime säilib kuni 40 kraadi juures, seepärast ei tasu mett lisada liiga kuuma tee sisse.

Halvaa
Naturaalne halvaa on küll väga rammus, kuid need taimsed rasvad on kasulikud. Õige halvaa koosneb jahvatatud seemnetest, millele on lisatud pähkleid ja mett. See on tõeline energiapomm, mis samas alandab nn halva kolesterooli hulka. Kvaliteetne halvaa on kuiv, õhuline, kiudjas ja veidi purune.

Marmelaad
Suhteliselt väikese kalorsusega maius. Marmelaadis sisalduv taimne süsivesik pektiin on väga kasulik veresoonkonnale, seedimisele ning toimib tubli jääkainete väljaviijana. Väldi šokolaadikattega marmelaadi, kui pole just kasutatud tumedat šokolaadi.

Külmutatud puuviljad
Sobivaimad viljad külmutamiseks on üliküps banaan ja viinamarjad. Koori banaan, lõika kuubikuteks ja pista mõneks tunniks sügavkülma. Tulemuseks saad suurepärased, jäätise tekstuuriga snäkid, mis leevendavad magusaisu, kuid krõbekülmadena aitavad ära hoida ülesöömist.


Lugu ilmus 2012. aasta detsembrikuu Annes & Stiilis.