Umbes 1 liiter

150 g porgandeid

150 g valget redist

150 g kurki või suvikõrvitsat

peotäis mungoaidusid või oavõrseid

4 dl vett

1,5 dl riisiäädikat

0,75 dl suhkrut

2 sl soola

Koori redis ja porgandid ning lõika pikemateks tikkudeks või kasuta julienne’i lõikurit. Toimi samuti kurgi või suvikõrvitsaga, kuid ära eemalda koort ega pehmet seemnesisu. Tõsta köögiviljad liitrisesse purki või klaasnõusse ja pane juurde idud. Kuumuta vesi, lisa sool-suhkur ning sega, kuni need on lahustunud. Lisa äädikas ja vala marinaad köögiviljadele. Sule purk, lase jahtuda ja tõsta külmkappi maitsestuma.

Köögiviljad on söömiseks valmis kohe, kui marinaad on jahtu­nud, aga maitsevad kõige paremini paari päeva pärast. Köögi­viljad säilivad külmikus kuni kaks nädalat.

Ampsa niisama, kasuta võileival või riisi­pannkookide täidises. Eriti hästi maitsevad sellised köögiviljad vietnami­pärase bánh mi võileiva vahel või aasia­pärase iseloomuga hamburgeri sees.

Riisipannkook rohe­lise sibula, kana ja krevettidega (bánh xèo)

Kahele kuni neljale

Pannkoogid:

100 g riisijahu

1 tl kurkumit

2 dl kookospiima

2 dl gaseeritud vett

1 tl riisiäädikat

soola

näpuotsaga rafineerimata roosuhkrut

2 hakitud rohelist sibulavart

1 sl õli praadimiseks

Täidis:

200 g kana kintsuliha või sea sisefileed

200 g tiigerkrevette

2 rohelise sibula alumine valge osa

soovi korral marineeritud köögivilju (vt kõrvalolevat retsepti)

1 sl õli

soola, pipart

Kaste:

1 punane tšilli (või väike Tai birdseye-tšilli)

1 küüslauguküüs

1 laimi riivitud koor ja mahl

3 sl rafineerimata roosuhkrut

5 sl kalakastet

2 dl vett

1 rohelise sibula pealsed

väike peotäis koriandrilehti

lisaks salatilehti, rohelist sibulat, mungoaidusid, hakitud tšillit