Evelin sõnab, et ta ei mõista, kuidas teda selliseks disainiti ja kuidas ta lasi sellel kõigel üldse juhtuda. "Kui ma läksin Kadriorgu, siis ma lihtsalt kuulasin kõiki teisi. Mul oli null ettevalmistust. See oli järsku nagu välk selgest taevast."

Küsimuse peale, kes käskis tal seda kleiti kanda, tunnistas Evelin, et tal pole kedagi süüdistada: "Ise panin. Keegi teine ei toppinud mulle seda. Ma arvan, et moekunstniku salongis ei tohi olla salendav peegel."

Evelini sõnul ei teadnud nad siis, et kui minna saja prožektori alla, tasub enne teha pildid ja vaadata, kuidas riietus valguse käes mängib. "Seda elu õpetas, aga tulemus oli ikka võimas. Ja see tädi soeng, mis mul peas oli! Õudne!" meenutas naine naerdes.

"Ma mäletan et sõitsime Härmale tagasi ja siis olid need Õhtulehe esikaaned ja ma olin täiesti šokis. Ma ei nutnud, aga olin šokeeritud nendest piltidest. Ma ise ei kujutanud ette, et see kõik nii hull on."

foto: Ilmar Saabas

Kriitikat sai Evelin Ilves koguni välismaistelt väljaannetelt, mis kirjutasid nii tema päevasest riietusest kui õhtustest pidulikest kleitidest teravalt.

"Ma olin olnud beebiga Ärmal, kus mul ei olnudki peeglit. Ma olin pühendunud ehitusele ja olin Kadri Keiut oodates juurde võtnud 30 kilo," meenutas Evelin, et käis maal dressipükste ja kalossidega ringi ja teda see ei huvitanud. "Panin kogu oma energia ehitusse. Siis ma lihtsalt otsustasin, et võtan selle ette. Loomulikult on riigipea abikaasa välimus oluline."

Eveliniline tuli personaaltreenerina appi Kaia Heinleht. "Hakkasin igal hommikul kell 7 kõndima," rääkis naine, et käis sõbrannaga aasta aega igal hommikul Kadriorust Piritale ja tagasi. Pärast kolme kuud hakkas ta trennis käima ja tennist mängima. Seejärel võttis Evelin ette rulluisutamise, mida soovitab väga naistele – saab ilusad tagumikulihased.

EESTI VABARIIGI 89. AASTAPÄEV

2008. aastal disainis Evelin Ilves kleidi brändile Ivo Nikkolo ning see müüdi läbi ühe päevaga. Selle hind oli tollal 1700 krooni. "Ma tahtsin saada moekunstnikuks," sõnas naine, et tal oli tunne, et sai vähemalt korra seda päris disaineri rolli mängida.

Nikkolo kollektsioon-38

2013. aastal disainis presidendi vastuvõtuks talle kleidi Xenia Joost – see aga meenutas maailmakuulsa disaineri John Galliano üht loomingut ning põhjustas suure skandaali.

Aastal 2013

Järmisel aastal otsustas Evelin aga kleidi vastuvõtuks ise disainida. "Jäin nende kleitidega väga rahule," tunnistas Evelin, meenutades järgnevaid vastuvõttude kleite.

Seltskond. Presidendi vastuvõtt EV96. EV 2014