Saage taas lähedaseks

Kui te pole kaua teineteise jaoks aega leidnud, siis sa võib-olla ei tahagi kohe temaga voodisse tormata. Võite isegi tunda, et olete võõraks jäänud… Võtke aega, et lihtsalt sügavalt ja pikalt silma vaadata ning õrnalt teineteise käest hoida. Kui olen koolitustel inimestelt küsinud, millal nad viimati oma partnerile silma vaatasid, ilma sõnagi lausu­mata koos vaikuses olid, siis selgub tuhandete inimeste vastustest, et tõesti, seda ei ole kaua või üldse mitte tehtud. Ära unusta, et teise inimese silmade kaudu sa näed tema hinge. Mulle ütles hiljuti üks naine, et kui nad alguses vaatasid mehega teineteisele silma, siis nad hakkasid naerma. Mõne aja möödudes sai aga kohmetust olekust ja itsitamisest vaikus ning pisarad voolasid hääle­tult üle põskede, sest nad polnud kunagi teineteist sellisel moel tajunud.

Ole kohal ja puuduta teda

Võta armsam kaissu ja kallista teda, kui olete mõlemad riides. Või kui olete juba alasti, palu partneril vastu võtta kõik puudutused, mis sa talle pakud. Küsi, kuidas talle meeldiks, et sa teda puudu­taksid: õrnemini, tugevamalt, kiiremini, aeglasemalt... Äkki ta tahab, et sa puudutaksid teda sule, jääkuubiku või lusikaga; või et sa sulataksid talle šokolaadi keha peale ja limpsiksid selle ära. Näita talle, et sa tahaksid ja julgeksid argirutiinist välja tulla. Samamoodi ka vastupidi. Erutage teineteist, vaadake, mis teie kehadega juhtub. Märgake ja tunnetage teineteist varem, kui päriselt vahekorda astute. Sellisele puudutuste kunstile võib vahekord järgneda, aga ei pruugi.

Loo romantiline õhustik

Kähkukad on väga lahedad ja käivad igapäevaelu juurde. Aga kui sa tahad oma partnerile rohkem pakkuda, siis leia lisaaega, et süüdata küünlad, organiseerida lapsed kodust ära, panna muusika mängima, lemmiklõhnaga viiruk või lõhnaküünal põlema. Aktiveeri kõik meeled.

Või lugege teineteisele luuletusi ette, veetke lihtsalt koos kvaliteetselt aega. Rääkige südamest südamesse – pange näiteks paika aasta plaan. Mis on teie soovid, äkki tahab üks teist võtta fotograafiakursuse või minna Itaalia toidu õhtule, millest on juba ammu mõel­dud. Avage oma soove elu ja teineteise suhtes.

Ja romantilise õhtusöögi jaoks ei ole vaja tingimata restorani minna – kui pakud kallimale kodus austreid ja šampanjat, ei unusta te seda õhtut niipea. Afrodisiaakumid töötavad.