Sõber, kellega kohtud juhuslikult kas mõnes hämaras lokaalis, tantsupõrandal hullutava loo saatel tantsu vihtudes või kellegi elutoas, linnasilueti taustal aknal suitsu tehes. Võimalik, et sa pole teda päevavalguses näinudki.

See on tüüp, kes tõmbab inimesi magnetina ligi ja sa kümbled tema sarmis meelsasti. Juhuuu! Juba enne olite “ilma viinata purjus”, kui üht Eesti kultusfilmi tsiteerida. Ise teate, mis te edasi tegite. Sõite ära kõik, mis külmikus leidus, ja naersite nii kõvasti, et naabri kass pages aiast ummisjalu. Puuvõradest moodustus elevandi kuju. See oli sissejuhatus.

Ta ilmutab end hetkel, kui saadad sõnumi “Teeme ühed dringid, nüüd ja kohe!”, kuid ära unusta, et tema sära lõpeb seal, kus tantsupõrandki – see pole inimene, kellele südant puistata või kellelt nõu küsida. Jah, öös on asju… ja sõpru nagu tema.

Kultuurisõber

Sellist liiki sõpruse näol on tegemist maitsva ja toitva vaimutoiduga. Ta on intellektuaalne tüüp, kes tuleb sinuga iga etendust ja filmi vaatama, mida sina näha tahad, ning kutsub sind omakorda igale kontserdile ja näitusele, kuhu tema minna tahab. Koos tunnete end kui tõelised kultuurikriitikud.

Pärast teete dringid, arutate, mis avaldas muljet ja mis oli ila, teineteise hinge kallale minemata. Ambitsioonikamad kultuurisõbrad on kaalunud ühise teatri- või filmiblogi asutamist, aga siinkohal võib ka rahumeeli stopp öelda. Leida inimene, kellega jagad maitset, on niigi mega. Öösel ujuma minek ja autost välja oksendamine jäägu teiste sõbrarühmade kanda.

Sõbervaenlane

Enda kellegagi võrdlemise eest manitsevad kõik eneseabiõpikud, aga pead möönma, et tema ruumi sisenedes küsivad mõttes kõik: kes see tüdruk on?! Parem, kui ta sinu kõrval vallaliste peole ei vuhiseks. Teie vahel on alati rivaalitsemist tunda olnud. Ja olgem ausad, tegelikult pole ta su sõber, aga võib end sellena esitleda.

Sõbervaenlane on silmakirjateener, kes teeb sinu ees mesimagusat nägu, kuid tegelikult räägib sind kohvinurgas taga, sest on kade. Väga kade. See tunne võib olla vastastikune. Vuih! Igal juhul on selle “sõpruseta” elu roosilisem.