Talv on ideaalne aeg külastada salonge ja teha nahale protseduure, mis sobilikumad just päikesevaeguse tingimustes. Keemiline koorimine, fotonoorendus, ultraheliga sügavpuhastus, pigmendilaikude ja sünnimärkide eemaldus – pärast neid toiminguid pead vähemalt paar nädalat päikese eest peidus olema. Näol tuleb kindlasti kasutada päikesekaitsefaktoriga kreeme.

Naudi ohutut päikesepuhkust!

Kõrgmäestikupäike on küll meeliülendav, aga ka karmilt kõrvetav. Pista taskusse päikesekaitsepulk ja määri iga viimnegi suusakostüümist välja jääv nahalapike sellega kokku.

Kuumal rannaliival olgu kaaslasteks kergema koostisega niisutavad, kindlasti veekindlad päikesekaitsegeelid ja -õlid. Lisaks nahale vajavad kaitset ka juuksed.

Köögikapist nahale

Kui oled harjunud suvisel ajal värskendavaid kurgi- ja maasikamaske tegema, siis võid katsetada “omaloomingut” ka talvel. Hoolduseks vali kindlasti toitvamad ja rasvasemad koostisained. Näiteks banaan ja avokaado on näonaha rikkalikud toitjad, pärast kosutavat maski nahk kreemi ei vajagi. Porgand annab kena jume, kuid üledoseerides võid suisa marslasena välja näha. Tomati viljaliha on põletikuvastase toimega ja riivitud kartul silub turseid.

Igaks juhuks testi koostisainete mõju käerandmel – kui 10 minuti möödudes pole punetust ega sügelust tekkinud, võid vabalt maskitama asuda.

Väike libatrenn

Kui oled trennitundide arvelt viilinud, siis saad pringi pepu ja uhke rinnajoone turgutamisele kaasa aidata ka ilma radikaalsete kirurgiliste võteteta. Hangi vannitoakappi kosmeetilised trenažöörid, mille innovaatilised koostisosad pinguldavad nahka ja tõstavad selle toonust. Muidugi pead kasutamises järjepidev olema, paarist päevas nädalas on vähe. Reaalse tulemuse tagab igaõhtune minimassaaž.

Villasokkide konkurent

Soojade sokkide asemel võid varbad õhtuti ka auravasse vette lükata. Pane kaussi peotäis kuivatatud nõgese- ja piparmündilehti ning supilusikatäis vannisoola, vala peale veidi kuuma vett ja lase tõmmata. Nüüd lisa jahedat vett ja pista jalad sisse.
Koori jalgu soola- või suhkrukoorijaga, kreemita nad mõnusasti sisse ja jäta ööseks jalga puuvillasokid. Hommikul ärgates on tallanahk beebipehme ja kinganumber väiksem.

Kreemile lisatoimet

Süüa, palvetada ja armastada võib, aga näonaha eest välispidiselt hoolitsedes saavutad paremaid tulemusi. Naha puhastamine õhtuti-hommikuti ja koorimine kord nädalas soodustab kreemide, seerumite ja losjoonide mõju. Normaalse ja seganaha puhul toimivad hästi mikroosakesi sisaldavad koorijad. Kuiva ja tundliku naha puhul tuleks kasutada puuviljahappeid sisaldavaid keemilisi koorijaid.

“Pailapsiini” näole

On üldtuntud tõde, et C-vitamiin on külmakuudel hea organismi turgutaja. Lisaks apelsinidele-mandariinidele ja tabletikestele leiad seda vitamiini ka kosmeetikumidest. Kasuta C-vitamiini sisaldavaid tooteid kuurina intensiivselt nädala-paari jooksul. Sobivad hästi ka meestele.

Põsk põse kõrval

Kui peeglist vaatab hommikul vastu unine nägu, siis on vaja vaid veidikene näojooni rõhutada ning oledki taas vormis. Katseta julgesti meikarite salanippi ning modelleeri endale kaunis põsejoon. Lisa sarnajoone peale heledat särapuudrit ja põse kõrgemast nukist juuksepiirini piki sarnaluud tumedamat matti päikesepuudrit. Saavutad hetkega tahtejõulise sarnajoone ja kitsama näo.

Sinine on su ripsmekaar

Ihkad säravaid silmi, aga head mõtted ja rõõmus tuju ei taha kuidagi pilgust peegelduda. Abiks tuleb sinine ripsmetušš, mis pole kindlasti vaid teismelistele mõeldud. Blondidele sobib rukkilillesinine ja brünetid teeb eriliseks sügav öösinine toon.

Vaata punasele näkku

Talvisel lumivalgekesejumel on üks suur eelis – punased huulepulgad ei mõju ülepakutuna (nagu nad kipuvad tegema päevitunud nahal), vaid õhkavad klassikalist elegantsi. Kui oled kimbatuses, millist tooni poes valida, siis tõsta huulepulk silmade juurde: kui toon lööb silmavärvi ja -valge särama, siis on valik õige, kui värv teeb pilgu tuhmiks, siis on sel sama mõju ka jumele.

Nõua intelligentsi

Enam ei pea olema jumestusekspert või selgeltnägija, et leida endale õiget tooni jumestuskreem. Uued kreemid kohanduvad su näonaha pigmendiga. Tee vaid kindlaks, kas su näonahk on roosaka või kollaka alatooniga ning vali selle põhjal jumestuskreem.

Löö end särama

Pidulikud hetked väärivad midagi tõeliselt erilist. Kaubanduses leidub rohkesti säraosakestega kreeme, ent kui soovid katsetada vaid korra-paar, piisab su senise meigikoti sisust. Tavalise kehakreemi muudab sillerdavaks sätendav pulberlauvärv. Kuldset tooni lauvärvi lisamine annab päevituse sooja varjundi, hõbevalge mõjub pidulikult ja müstiliselt.

Tagasi juuksejuurte juurde

Kui oled ära proovinud kõik juuksevärvid maailmas, leidmata ühtegi, mis sind kaunistaks, siis tea, et õige toonivaliku saladus peitub sinus eneses. Vaata oma lapsepõlvefotodelt, mis karva olid su juuksed 12aastasena, ja vastus ongi käes.

Lõpuks ometi on Eestimaa salongidesse saabunud uudsed värvid ja tööle asunud koloristid ehk värvispetsialistid. Kõigepealt neutraliseeritakse sobimatu juuksetoon ja seejärel saavutatakse samm sammult ideaalne naturaalne tulemus. Muide, Hollywoodi staaride oi-oi kui loomulikult kaunid juuksed on just koloristide näputöö.

Sile seitel või kiire kohevus

Ootamatult süllekukkunud teatripiletid või eksprompt-õhtusöök võivad sattuda päevale, mil su pea pole just kõige värskemalt pestud. Ära muretse, teame, mis siin aitab.

Plaan A: kammi juuksed ühele küljele seitlisse, kogu kuklas patsi ja keeruta krunniks. Kinnita klambritega. Lisa tilgake läikeseerumit tõrksalt turritavate karvakeste taltsutamiseks.

Plaan B: kasuta miniatuurse lainega krepplokitange. Tee alumistesse juuksekihtidesse juuksejuure lähedale paar lokirida. Saad hetkega kohevama ja hästi hoidva soengu.

Lõhn temakese ninale

Kui tahad, et partner su parfüümi peale nina ei krimpsutaks, siis nuusuta tema enda lemmiklõhna ja hangi midagi samalaadset. Paljudesse naisteparfüümidesse on põhjanootidesse peidetud näiteks maskuliinset muskust või seedripuud.

Ilunõu vanameistrilt

Meie moemaailma oma Karl Lagerfeld, härra Arne Niit teab, et meik, soeng ja riietus peavad olema kooskõlas. Seetõttu loob ta oma muusad otsast otsani ise. Arne lemmik-meiginipp on inspireeritud Elizabeth Taylorist, kelle kannikesevärvi silmi ääristasid väidetavalt lausa kaks ripsmerida. Seepärast kleebib Arne oma klientidele kunstripsmete kimbukesed või terve ripsmerea laule, pärisripsmetest natuke kaugemale (mitte tihedalt ripsmetele, nagu traditsiooniliselt tehakse). Nii saab pilk avaram ja ripsmed paistavad veelgi lopsakamad.

Lõunapausi kulmukunst

Moekad kulmud on endiselt lopsakad ja pigem tumedad. Sa ei suuda isegi ette kujutada, millist rolli mängib õigesti trimmitud kulmujoon. Sea sammud salongi, kus professionaal sulle õige kuju ette teeb. Kui väljakasvanud kulme on vaja hooldada, siis saad seda hiljem kodus teha kahe peegli abil – vaata suurde peeglisse ning hoia pisemat peeglit näo küljel, nii saad ka kulmu lõpuosa kenasti kitkutud.

Hommikune jõusmuuti

Kirjaneitsi ja filmirežissööri Kadri Kõusaare enneolematu energiaallikas on paljastatud. Nimelt alustab naine iga hommikut smuutiga, mis sisaldab mahlaks pressitud kodumaist sellerit, porgandit ja õuna.

Isiklikud ilukokteilid

Cathy Tullkvisti missi-ilu pole aastatega kustunud. Ja see pole ka ime, sest nutikas naine on oma teenistusse palganud isiklikud kreemimeistrid. Cathy lemmikkreemid ei sisalda liigset keemiat ning arvestavad just tema naha vajadusi.

Vähem on rohkem

Kui tunned, et talvehooaeg nõuab tugevat meiki, siis loe kolmeni ja mõtle ümber. Võida hall jume tavalise näokreemiga, mille sisse sega tilgake pruunistavat emulsiooni. Silmaalused varjud hävita valgustpeegeldava peitepliiatsiga. Huultele ja põskedele tupsuta veidi kreemjat värvipulka. Ripsmete puhul aga proovi midagi uut. Värvi ripsmed ja vajuta harjaga kerged “jäljed” ripsmepiiri sisse, seejärel hajuta vatitikuga värvitäpid – nii saad õrna varjuga silmaraami ega vaja sebimist lauvärvidega.