Mida teha, et meik ei kuluks ninalt ja suu ümbrusest nii kiiresti maha?


Kasuta meigialuskreemi, kinnita jumestuskreem alati puudriga ja piserda näole meigikinnitusspreid. Jumestuskreem vali kindlasti oma nahatüübi järgi, sest näiteks rasu­sem nahk vajab pigem matti ja kaua­püsivat toodet, samal ajal kui kuivale nahale sobib kergem ja niisutavam variant.

Tualetis nina puuderdamine pole aga müüt ega diskreetne vabandus – seda tasuks tõepoolest vahel teha, eriti kui nahk kipub päeva jooksul rasusemaks muutuma. Ja mis peamine: käed näost eemale! Ei mingit käsipõsakil istumist ja pidevat näppimist-sügamist.

Mis varjab kõige paremini tumedaid varje silme all?


Vali silmade alla peitekreem, mis on kattev, kuid samal ajal kerge ja annab õhulise lõpp­tulemuse, kuna paksud ja matid kreemid – ehkki hästi varjavad – vaid rõhutavad silma­aluseid kortse ja kotikesi. Kreemi varjund võiks olla veidi heledam su loomulikust naha­toonist. Ekstreemsemate varjude korral võid peite- ja/või jumestuskreemi all kasu­tada ka aprikoosikarva korrektuurijat, mis – olles sinakate ja lillade vastand – aitab silma­aluste tumedust tõhusalt neutraliseerida.

Kuidas ümarat nägu meigi abil saledamaks muuta?


Võti seisneb põsesarnade esiletoomises kontuurimis- või päikesepuudri abil. Tee “kalanägu” ja kanna puudrit täpselt põsesarna alla tekkinud lohust (alusta umbes põse kesk­kohast) kõrva suunas, tekitades nii varju, mis justkui tõstab sarna üles.

Kanna nahatoonist tumedamat puudrit kergelt lõuajoonele, et lõuga esile tuua ja kaela visuaalselt pikendada. Tupsuta kontuurimispuudrit ka meelekohtadest otsmikuni, juuksepiiri ligi.

Ära unusta kõike korralikult hajutada, et tulemus jääks võimalikult loomulik. Näo muudavad visuaalselt väiksemaks ka suured ja rõhutatud silmad ning kõrgem ja mitte liiga “raske” kulmukaar. Kui sul on loomu poolest lopsakad huuled, siis piirdu loomuliku huulevärvi ja kerge läikega, sest liialt toonitatud huuled rõhutavad näo ümarust.

Mul on väga tundlikud silmad. Kuidas eemaldada leebelt ka veekindel meik?


Veekindlate toodete eemaldamine on ajanõudlikum ja tülikam, seega tasuks tundlike silmade korral neid pigem vältida. Kui see pole võimalik, leia lõhna- ja alkoholi­vabad versioonid, mis on loodud spetsiaalselt tundlikele silmadele, või vali ripsmetušš, mis ei vaja mahavõtmiseks muud kui sooja vett.

Mida teha, et silmalaineri või -pliiatsi joon pidevalt laiali ei läheks?


Lahendus on lihtne: soeta usaldusväärsed tooted, mis naljalt laiali ei lähe! Selliseid on meie iluturul üksjagu. Veel üks hea nipp on kanda laugudele lauvärvi aluskreemi ja neid kergelt puuderdada, eriti kui laud kipuvad päeva jooksul rasuseks muutuma ja lainerit enda külge meelitama.

Kuidas kunst­ripsmeid kinnitada? See on ju võimatu!


Kui ripsmeriba kinnitamine on keeruline, alusta harjutamist üksikutest tutikutest, millega saab samuti efektse tulemuse. Eelista kvaliteetseid kunstripsmeid, mis on loomulikud ning katsudes pehmed ja kerged. Kasuta ka korralikku liimi. Kinni­tamisel on suurepäraseks abiliseks pint­setid, millega saab nii ripsmeriba kui ka -tutikud mugavalt õigesse kohta toime­tada. Jälgi, et kinnitaksid need täpselt ripsmepiirile, mitte selle kohale naha külge.

Milline päikese­puudri toon on mulle õige?