Enne eritellimuse esitamist vaadati koos üle talvekollektsiooni mantlivalik, millest päris sobivat ei leitudki. “Küll aga oli valmimas üks Mosaici talvise peokollektsiooni tumesinine uhke kaherealine pikk mantel. Selle disaini kasuks otsustasime, aga kanga tonaalsuse osas oli presidendi soov kasutada helgemat paletti, kuna eelmise aasta paaraadi mantel oli juba tumesinine,” kirjeldab Lõhmus.

Mantli kangas on pärit Itaalia kvaliteetseima kangatootja Bisentino valikust ja kangas sisaldab rikkalikult mohääri ja lambavilla, mis teeb selle Eesti heitliku ilma jaoks suurepäraselt sobivaks.

Mantli tellimusel oli üks kindel – kuna ilma ennustada on võimatu, pidi olema see maksimaalselt soe. “Ehk et sellest tingitult sai valitud mantli pikkus, just see kangas ja ka lisaks suurepärase soojajuhtivusega õhuke vatiinikiht nii keha kui ka varruka osas,” ütleb Lõhmus. “Presidendi soov oli kaherealise mantli puhul, et nööbid oleksid väga klassikalised, voodriks pakkusin hõbehallis toonis temaatilist kamuflaažmustriga kangast, mis muidu rangelt väljapeetud mudelile väikese lõbusa elemendi lisab. Loomulikult on kõige aluseks ka hea istuvus, mille kallal kõvasti vaeva nägime, kuna mudel ise on olemuselt nõudlik.”

Teistest tellimustöödest erines kõnealuse mantli valmistamine selle poolest, et proove vahendas stilist. “Töögraafikud on sedavõrd tihedad, et ühiseid aegu leida poleks olnud võimalik.”

Mantli juurde on kombineeritud samuti eritellimusel köösneri poolt valmistatud lambanahkne müts ja krae. Peadisainer lisab, et komplekti terviklikkuse eest hoolitseb stilist.