See kõik on seda väärt, sest Colombia on väga kirev ja eriline sihtkoht. Kui saad, võta vähemalt kuu, et ringi reisida ja samas ka lõõgas­tuda. Kuna enamikul seda võimalust pole, kaasa arvatud mul endal, kirjeldan kahe ja poole näda­last reisi, mis hõlmas peamisi reisi­foorumites soovitatud kohti. Julgen arvata, et esimeseks külastuseks sobib selline reisiplaan hästi.

Bogotá: kosmo­poliitne kohtub koloniaalstiiliga

Pealtnäha on see tüüpiline Lõuna-Ameerika suurlinn, kus inimesed teevad oma argi­toimetusi, vahemaad on pikad, majad räämas ja kesklinn tundub natuke ohtlik. Tege­likult on Bogotá ääretult mitmenäoline ning väärib vähemalt paaripäevast külas­tust. Kuna kõige soodsam on Euroopast lennata just pea­linna, on lihtne mõneks päevaks pidama jääda ja siis edasi liikuda. La Candelaria ehk vanalinna munakivi­tänavad, koloniaalstiilis majad ning grafitiga kaetud hooned on koduks muuseumidele, restoranidele, hotellidele ja baaridele. Enamik “atrakt­sioonidest” asub siin: Plaza de Bolívar, kullamuuseum ja Montserrati mägi – köisraudtee viib sind pea püst­loodis rohkem kui 3000 meetri kõrgusele ning avaneb võimas vaade linnale, kus elab 8 mil­jonit inimest.

PS! Esimestel päevadel võid kogeda kerget peavalu ja väsi­must, sest linn asub 2640 meetri kõrgusel ning on üks maailma kõrgemal asuvaid pealinnu. Olgu öeldud, et ööbi­miseks leiab seal­samas vana­linnas väga kenasid koloniaal­stiilis butiik­hotellikesi kaunite sise­hoovidega.