Tõepoolest, vaja läheb täielikku armeed, kes töötavad kui hästi õlitatud masin, kindlustamaks, et superstaarid on viimse detailini perfektseks viimistletud ja punaseks vaibaks valmis. Ajakiri Glamour rääkis ettevõttega 365 Aviation – tegemist on eralennukite firmaga, mis on vastutav selle eest, et staarid jõuaksid auhinnahooajal kindlalt ühest punktist teise – ja uuris, missuguseid veidraid ja naljakaid vahejuhtumeid on nende lennukites staaridega ette tulnud. Loe edasi ja saa teada parimad lood pilvede kohalt.

Juveelid olid nii kallid, et need pidi käeraudadega kinni panema

Lennufirma oli vastutav selle eest, et üks näitlejanna jõuaks koos oma üliuhke juveelikollektsiooniga Oscarite jagamisele. Mitu miljonit eurot maksvad juveelid laenas talle üks Londoni juveelimaja, kes saatis need lennujaama Range Roveriga. Turvamees reisis lennukis koos näitlejannaga ning ehted olid pandud kohvrisse, mis olid tema külge käeraudadega kinnitatud. Just nii suur oli nende väärtus.

Papist riidekapid, millega kleite transportida

See pole kaugeltki ebatavaline, et üks disainerkleit maksab rohkem kui esimese klassi lennupilet. Stjuardessid peavad vahel ette võtma uskumatuid abinõusid, et kindlustada klientide väärtuslike esemete maksimaalne turvalisus ja see, et need jõuaksid sihtkohta sama laitmatult kui staarid ise. Tihti täidetakse näiteks papist valmistatud riidekapid mullikile ja võrkudega, et sadu tuhandeid eurosid maksvaid kleite kaitsta. Need paigutatakse tavaliselt lennuki salongi, et kindlustada, et nendega pagasiruumis midagi ei juhtuks.

Kleidid, mis vajavad isiklikku eskorti

Aeg-ajalt palutakse 365 Aviation töötajatel ka lennutada Euroopa moemajade kleite Los Angeleses paiknevatele Oscaritele nomineeritud näitlejannadele, kasutades nende eralennuki teenust. Kleite lennutatakse spetsiaalselt valmistatud õhukindlates kastides. Tihtipeale lennutatakse koos kleitidega kohale ka moemaja enda stilistid, kuna mitte keegi teine ei tohi kleite kohendada ega nende kallal töötada, kui brändi enda spetsialist.

Eeltingimuseks on reisil kaasas olevad iluloojad

Juuksurid, jumestuskunstnikud ning näo-ja kehahooldusi pakkuvad kosmeetikud on ühed kõige tavalisemad nõudmised, mis eralennukite tiimidele esitatakse. Just seetõttu on meekonnad loonud justkui väikesed kontaktiraamatud maailma parimatest iluekspertidest, kes ilma igasuguse probleemita ja vaid hetkega on valmis ühest maailma otsast teise lendama, et staaridele taevas hoolitsusi pakkuda. 365 Aviation teeb koostööd ka näiteks ühe massööriga, kes kord reisis maailmakuulsa näitlejannaga 22 päeva järjest tema ülemaailmsel meediatuuril, pakkudes massaaži igal vajalikul hetkel.

Uskumatud ajakavad

Kord pidi firma kõigest kaks tundi pärast maandumist taas õhus olema, et toimetada näitleja Oscaritelt koju, kuna tema naine oli just sünnitama läinud.

Logistiline õudusunenägu

Tihtipeale on Oscarite ajal staaridel käsil juba uute filmide võtted. See tähendab, et nende graafikud on äärmiselt tihedad. Just seetõttu on lennufirma tõeline logistikaekspert. Kord oli ühel näitlejal niivõrd tihe graafik, et ettevõte organiseeris talle helikopteri, mis viis ta Lõuna-Londonis asuvast Battersea piirkonnast Stanstedi lennujaama. Seal läks ta ekspresslennule, mis toimetas ta täpselt Oscarite ajaks Los Angelesse. Milline võidujooks (loe: lend) ajaga!

Allikas: Glamourmagazine