Neljale

4 väiksemat keedupeeti

1 apelsin

1 punane greip

30 g segusalatit

1–2 avokaadot

2 sl kõrvitsaseemneid

Tsitrusevinegrett:

2 sl punase veini äädikat

1 sl hakitud punast sibulat

1 sl apelsinimahla + 0,5 tl riivitud apelsinikoort

1 sl greibimahla

1,5 dl külmpressoliiviõli

0,5 tl Dijoni sinepit

0,5 tl vedelat mett

1 tl värskeid tüümianilehti

soola

Valmista kõigepealt kaste. Selleks vala äädikas võimalikult peeneks hakitud sibulale ja lase 10 minutit seista – see muudab sibula mahedamaks ja pehmemaks. Samal ajal riivi valmis apelsinikoor ning lõika apelsinilt ots koos koore ja säsiga maha, nii et viljaliha paistma jääks. Seejärel pigista välja 1 sl mahla. Toimi samamoodi greibiga. Lisa tsitrusemahl ja apelsinikoor sibula-äädikasegule. Lisa ka oliiviõli, sinep, mesi ja kergelt muljutud või hakitud tüümianilehed ning maitsesta segu soolaga. Loksuta kaanega purgis korralikult läbi, kuni kaste on kreemjas ja ühtlane. Ära muretse, kui seisma jäädes kihid eralduma kipuvad – loksuta enne kasutamist kaste lihtsalt uuesti läbi.

Salati valmistamiseks