Sa ei eeltöötle oma juukseid. Eeltöö on pea sama oluline kui lokkide keeramise protsess ise. Suureks abiks on, kui kasutada juba eelnevalt juustes mõnd hoidvust andvat toodet nagu vaht, kuumakaitse, juukselakk või tekstuurisprei. Viimane annab juustele mõnusa tekstuuri ja aitab salgul paremini tangide ümber püsida, ilma et juuksed sellelt hoopis maha kipuks libisema.

Sa ei jaota salke korralikult. Alusta lokkide tegemist alati alumistest salkudest, kinnitades selleks ajaks pealmised juuksed eest ära pealaele. Seejäral võta õhuke kiht järgmisi juukseid ja jätka, kuni viimasena keerad lokid kõige pealmistesse salkudesse. Salgud vali vastavalt juuste tihedusele ja tangide jämedusele õhemad või paksemad, et kõik juuksed saaksid ühtlaselt kuumust.

Koolutad juust alt üles. Kui alustad salgu keeramist alt üles, tähendab see, et alumine osa juustest saab kauem kuumust kui juure ligi asuv juus. See tähendab tihedamaid lokke juuste allosas ja raskust, mis hakkab ka ülevalt lokki alla tõmbama.

Sa ei hoia lokke paigal. Lokk kinnitub kuni ta jahtub, nii et ära lase värskelt lokki keeratud salku kohe rippu, vaid kinnita see jahtumise ajaks peenikese juukselõksuga pea külge ja lase valla alles siis kui see on juba täielikult jahtunud.

Su juuksed on liiga puhtad. Lokid püsivad kõige paremini 2. või 3. päeva juustel. Kui oled äsja juukseid pesnud, kasuta juustes tekstuurispreid, mis annaks soengule parema hoidvuse. Kui tunned end 3. päeva juustega halvasti, kasuta juurte ligidal kuivšampooni.

Harjad lokid läbi. Muidugi ei pea keegi meist kodust väljuma tihedate lokkidega, mida näeme "Põnnid ja tiaarad" saates, aga kasuta pigem laia piiga kammi ja piserda juba eelnevalt lokkidesse ka juukselakki, mis aitab kammimise ajal lokki paremini säilitada.

Allikas: theeverygirl.com