Orgasm on igapäevane ja tavaline nagu neelamine, kuid ometi teame neelamise füsioloogiast enam kui orgasmi omast. Kui palju küsimusi tekitab see mõnu kõrgpunkt - oli see ehtne või teeseldud? Kas ma lõpetasin jälle liiga vara? Kas tal oli minuga hea?

"Kes uurib orgasmi anatoomiat, teeb inimkonnale head," selgitab anatoomiaprofessor Holstege Saksamaalt. Sedasama tõdevad ka need, kelle tahe ja suutlikkus enam kokku ei lange. Mõned saavad orgasmi liiga harva, teised liiga nõrgalt ja need, kel libiido kaob, on üldse frustreeritud. Hea uudis on see, et ka ekstaasini saab ennast ise treenida. Võib-olla täitub paljude meeste unistus - saada ühe armuöö jooksul mitu orgasmi ainult ühe tableti abil.

Esimesest sügavast pilgust kuni sperma vallandumiseni on loodus kujundanud kindla kava. Vererõhk tõuseb ja pulss kiireneb, peenis paisub, vagiina muutub märjaks, väikesed ja suured häbememokad suurenevad. Kui kehade tants läheneb finaalile, tõmbuvad mehe seemnejuhad, seemnepõied ja eesnääre rütmiliselt kokku, kuni 40-240 miljonit spermatosoidi kiirusel 14-18 km/h välja tulistatakse. Kui naine on jõudnud sama kaugele, moodustab vagiina nn orgastilise manseti. Väline kolmandik tõmbub 5-12 korda rütmiliselt kokku ning vagiina tõmbleb nagu sünnitusvalude ajal. Kahjuks pole loodus sünkronisatsiooni meister.