1. Enamiku inimeste hingamissüsteem ei toimi optimaalsel tasemel. Seda tuleb parandada ja taastada hingamisvõimekus, korrigeerida valesid hingamisharjutusi ja -võtteid, mis takistavad vaba eneseväljendust ja oma potentsiaali täielikku kasutamist.

2. Kui hingame vabalt ja täielikult, loomulikult ja tervislikult, kui oleme saavutanud optimaalse hingamise, siis saab hingamisest automaatselt teraapiline vahend. Keha ja hingamist saab kasutada keha tervendamiseks. Hingamistöö abil on võimalik muuta suhtumisi, emotsioone ja käitumismustreid.

3. Hinga tempoga neli kuni kaheksa hingetõmmet minutis, mida peetakse „terapeutiliseks vahemikuks”, kuna selline hingamine avaldab mitmel moel tervendavat mõju.

4. Kuus hingetõmmet minutis tähendab viiesekundilisi sisse- ja väljahingamisi. Niiviisi hingates kontrollid sa oma autonoomset närvisüsteemi ja mõjutad oma psüühet väga positiivses suunas. Sisse- ja väljahingamise vahel on vaevutajutav paus. Nii tekib südamekoherentsus ja resonants.

5. Istu sirgelt ja stabiilselt, kuid lõdvestunult ja vabalt. Sirgelt seistes või istudes on lihtsam vabalt ja sügavalt hingata ning südamekoherentsust tekitada.

6. Hinga sisse viis sekundit läbi nina, suunates õhku sügavale kõhuõõnde. (Kui suu kaudu on mugavam, huvitavam või parem, võib ka nii hingata.) Harjuta nina kaudu aeglast, väga pinnapealset ja kerget hingamist.

7. Hinga välja viis sekundit läbi nina või läbi kokkusurutud huulte, umbes nagu kõrrejoogi sisse mulle puhudes või ššš-heli tehes. Mõnele inimesele meeldib välja hingates ümiseda. Ka nii võib. Tee nii, nagu sulle mugavam tundub. Ära hinga suu kaudu. Püüa teadlikult sellest harjumusest vabaneda.

8. Jälgi harjutust tehes oma hingamist. Keskendu täielikult hingamisele. Pole vaja millelegi mõelda, lihtsalt tunneta ennast. Nii saame mõjutada oma autonoomset närvisüsteemi ja suudame teatud määral kontrollida neid nii-öelda automaatseid funktsioone.

9. Selleks, et hingamise mõju tugevdada, keskendu südamele. Sa võid isegi käe(d) südame kohale asetada. Keskendu positiivsetele emotsioonidele, ilusatele kujutluspiltidele ja headele kavatsustele.

10. Tee enne olulisi kohtumisi või tegevusi ühe või paari minuti pikkuseid hingamisseansse, et end rahustada ja paremini keskenduda, et end psühholoogiliselt paremini ette valmistada. Tee seda iga kord, kui oled endast väljas või solvunud.

11. Tee hinge kinni hoides kergeid harjutusi. Näiteks kõnni, käed peakohal ja loe samme – tasapisi kasvatades sammude arvu, mida sa pausi ajal teha suudad.

Dan Brule annab Eestis 2.–7. maini intensiivkursuse. On palju hingamise ala eksperte maailmas, kuid vähestel on selline kogemus kui seda on Danil. Külastades 55 riiki viimase 40 aasta jooksul, on ta treeninud rohkem kui 125 000 inimest. Hingamisguru teadmised on meelitanud ta juurde kõrgetasemelisi kliente ja partnereid nagu Tony Robbins, Aleksander Karelin, Stig Severinsen, Stan Grof, Leonard Orr, Wim Hof, Greg Amundson, samuti eliitsportlasi ja äriinimesi üle maailma.