Viimast ajakirja lugedes sain taas aru, miks ma olen Anne & Stiili tellija. Mina, 40ndate alguses, stabiilse elukorraldusega, kahe koolilapse ema ja armastav abikaasa, olengi seesama inimene, kellele need tarkuseterad ja nõuanded selles ajakirjas on mõeldud. Samuti on meieealistele ja kindlasti paljudele teistele tuttavad ka veidi kurvemad teemad.

Olen harjunud lugema ikka ilust ja moest, kuid alati ootan midagi veel. Igas Anne & Stiili numbris on just see “midagi”, mis puudutab väga hinge. Seekord oli kaks teemat, mis ajasid nutma, kuid millest oli just väga vaja kirjutada.

Olles ise läbi elanud kõhubeebi kaotuse, siis kõik need mõtted, valu-veri ja pisarad on läbi elatud. Minu puhul oli ainuke kergem asi see, et ma ei pidanud kellelegi midagi seletama. Me polnud jõudnud sellest veel teistele rääkida.

Vägivaldse ja haiglaselt armukadeda mehega elas minu lapsepõlvesõbranna 12 aastat koos. Mees luges isegi tema, kolme lapse ema kirju ja sõnumeid. Tööle jalutas vastu ja kui keegi isegi naeratas sõbrannale, tekkis sellest kodus suur tüli. Olid sinikad ja paanikahood… Õnneks oli see lugu ilusa lõpuga. Nüüdseks on sõbranna uuesti abielus, peres on pesamuna ja kõik on rahulik.

Ja läbi loetud ajakirja viin alati maale emale, kus lisaks temale loevad seda kordamööda kõik naabrinaised.

Monika M.

Ilus inimene

Märtsikuu ajakirjas meeldis mulle väga Kelly Kipperi siiralt siiras lugu “Elust. Teeskluseta.” Anne & Stiili aasta naise tiitliga pärjatud režissöörist Moonika Siimetsast, kes on ilus inimene selle kõige puhtamas tähenduses. Hea on rohkem teada saada tema elust ja tegemistest lisaks sellele, et ta on liigutava linateose “Seltsimees laps” autor. Huvitav on võrrelda, mil määral on muutunud tõekspidamised naiselikkusest ja naiseks olemisest Moonika esivanemate eluajal ja praegu ning kuidas see kõik on teda mõjutanud.

Kui lugesin Stigi kolumni “Rootslane”, tajusin meie suurt kontrasti rootslastega veel eriti. Me ei saagi olla sellised nagu rootslased, sest nemad on heaoluühiskonna taustaga – pole sõda, nälga ega viletsust tunda saanud ja suhtumine teistesse rahvastesse on ehk just seetõttu leebem kui meil.

Marin

Võrratu Tuuli

Ostan teie ajakirja alati, kui mingi teema on mulle tutvustuses silma jäänud. Seekord, nähes esikaanel Tuulit, tormasin kohe poodi, aga võta näpust – seekord sain lausa mitu päeva poodides käia, kuni Anne & Stiil oli lõpuks müügile jõudnud ja oma ihaldatud ajakirja kätte sain.

Tuuli Roosmat olen alati imetlenud, jälgides tema saateid ja lugedes tema kirjutatut. Imeline naine, kes on oma vahva pereelu meie ette laotanud, justkui öeldes, et vaadake ja õppige! Olen kindel, et meil ei ole sugugi palju asju vaja, et end õnnelikena ja hästi tunda. Õnneks piisab täiesti, kui suhe on korras, tervis hea, omaksed hoitud ja kõht täis. Eks vastuvaidlejaid on kindlasti hulgaliselt, kuid kuna kõik meie elus on meie endi valikute küsimus, siis ei vaidle ma enam ammu. Jõuan oma tõe otsimisega iga päev sammuke lähemale tõelisele arusaamisele õnnetundest – asjad ei korralda meie elu. Tuleb tunnistada, mitte alati ei ole ma niimoodi mõelnud ja eks me kõik oleme olnud mingil ajal mäslevad ja iseenda kohta tõdesid otsimas.

Ärme unusta siiralt olla tänulikud, kui meil on olemas see kõik, mis tekitab südames õnnetunnet.

Käthlin

Mõtteid märtsinumbrist

Lugesin teie järjekordse ajakirjanumbri läbi ja nautisin seda ikka täiega. Väga meeldis lugu Tuulist ja tema toredast perest – see perekond elab paljude inimeste unistuste elu! Lapsed on näinud maailma läbi oma väikeste lapsesilmade ja elanud elu, mis on nii paljudele kättesaamatu… Tuuli ja tema pere on tublid, et võtavad kätte ja lihtsalt lähevad ja vaatavad, mida elul neile pakkuda on.

Lugedes lugu “Minu elu vägivaldse mehega”, jäin mõtlema, et oi-oi, kui palju naisi elabki sellist elu. Miks nad lasevad endaga nii teha, end terroriseerida? Ja kes on mees, et lubab endal naisega vägivaldselt käituda? Olen isegi sellist naist abistanud, kelle mees oli vägivaldne. Rääkisin talle, et see suhe tuleb lõpetada, kuid kahjuks ei lõppenud see nii pea. Suhe sai lõpu, kui naine oli vaeseomaks pekstud, ja nüüd on see naine töövõimetu. Millal siis saab armastusest vihkamine? Mis hetkest ei suuda naine ja mees enam normaalselt koos elada?

Monika


Kuidas sulle meeldib Anne & Stiili aprillinumber? Kirjuta oma muljetest aadressil annestiil@annestiil.ee või kommenteeri Facebookis facebook.com/annestiil.

15. aprilliks saabunud kirjade vahel loosime välja kaks parfüümi: Calvin Klein Women (30 ml) ja Björk & Berries White Forest (50 ml).

Eelmise kuu auhinnad võitsid Monika M. ja Käthlin. Palju õnne, võtame teiega ühendust!