Mõtle ainult enda stiilile ja eelistustele

Sinu pesu peab olema justkui sulle loodud – kellelgi teisel ei ole siinkohal sõnaõigust. Kaunis kleit võib aga kaotada oma uhke välimuse, kui selle all on ebasobiv pesu, seega peaks pesu valikul arvestama ka oma kehatüübi ja kleidiga.

Tähtis on leida kleidiga võimalikult sama tooni ja õige tekstuuriga pesu. Lisamurede vältimiseks võib pöörduda näiteks õmbleja poole, kes on pulmakleitide loomise ekspert. Tema garanteerib, et aluskleit või vooder sobib kleidiga kokku ega paista liiga palju silma. Variant on valida ka bodi või kõrge värvliga vormivad püksid, mis ulatuvad peaaegu rinnahoidjani – need ei paista kleidi alt välja ja muudavad keha visuaalselt saledamaks.

Vali meelepärane lõige

Kui su kleit on avara dekolteega, kleidil on õlapaelad või varrukad, vali piisavaks toestuseks ja katvuseks ka spetsiaalne sügava dekolteega ning reguleeritavate õlepaeltega rinnahoidja. Sügava dekoltee puhul võib paluda õmblejal õmmelda padjakesed ka otse kleidi sisse.

Paljud unistavad varrukateta ja õlapaelteta kleidist – see on naiselik ning toob pruudi kaunilt esile. Igal juhul tuleks siinkohal eelistada õlapaelteta pesu. Olgu selleks rinnahoidja, korsett või hoopis aluskleit.

Tõeliselt haldjalik ja kütkestavalt mööda keha langev pulmakleit on tavaliselt loodud siidjast kangast. See justkui kallistab kandjat. Veel erilisemaks teeb kleidi kerge varjundiga valge toon. See nõuab väga saledat kehajoont. Taas tuleb appi vormiv pesu! Pea aga silmas, et see oleks õmblusteta. Soovitame n-ö jalgratturipükse, mis siidise kleidi alt välja ei paista. Ülemise osa puhul aga õmblusteta, ainult rindu katvat rinnahoidjat. See sobib sileda ja minimalistliku siluetiga ideaalselt.

Kui sinu kleit ei kata selga, on eriti oluline keskenduda alumisele osale. Tasuks eelistada nahatooni õmblusteta stringe, et vältida pesust tekkivaid joonekesi. Pea ka silmas, et pesu istudes välja paistma ei hakkaks. Rindade toestamiseks proovi rinnahoidjaid, mis katavad ainult rindu või palu õmblejal padjakesed kleidi külge õmmelda.

Õige suurus

Pahatihti arvavad naised, et mõne tegumoega pesu neile hästi ei istu, kuid tegelikult võib selle taga olla hoopis vale suurus. Suuruse puhul on kõige olulisem rinnaalune ümbermõõt – see annab pesu suuruse nii-öelda vundamendi.

Asjatundjate väitel toimuvad büstiga elu jooksul suured muutused. Rinnahoidja suurust ja kuju mõjutavad näiteks kaalukõikumised, hormonaalsed muutused, elustiil, rüht jpm. Pigem tasub mõelda nii, et rõivasuurus, sh pesumõõt, on lihtsalt number ning kindlasti ei tohi kunagi ohvriks tuua mugavust ja istuvust. Niisiis tuleb enne pesu soetamist end põhjalikult üle mõõta.

Kuidas leida õige suurus?

Rinnahoidja ümber keha käiv osa annab 90% kogu toestusest, mistõttu peab see olema parajalt trimmis. Kui see on liiga lõtv, liigub rinnahoidja seljal üles ja rind vajub alla. Kui see on liiga pingul, võivad seljale või küljele tekkida soovimatud sangad. Rinnahoidja peaks olema ümber rindkere nii tihedalt, et selle vahele mahub vaevu kaks sõrme.

Kuidas aga oma rinnakorvi suurus teada saada? Hoia mõõdulinti tugevalt pingul nii, et see oleks võrdsel kõrgusel nii eest kui ka tagant. Võta ümbermõõt üle rinnatippude, st rinna kõige kõrgemast kohast. Seejärel võta rinnaalune mõõt, mis on ühtlasi ka rinnahoidja suurusnumber. Korvi suuruse saab, kui lahutada rinnaümbermõõdust rinnaalune mõõt.

12–14 cm = korv A, 14–16 cm = korv B, 16–18 cm = korv C, 18–20 cm = korv D, 20–22 cm = korv E.

Näiteks: 95 cm – 80 cm = 15 cm = korv B.

Täpne sobivus selgub loomulikult aga erinevaid mudeleid proovides ning samuti võib õige suuruse leidmiseks abi küsida poe personalilt.

Allikad: Anne & Stiil, weddingforward.com