Rebasetoit Balti Jaama turul

Restoranidest Ö ja Kaks Kokka tuttav peakokk Ranno Paukson avas äsja Balti Jaama turul ka vahva kiirsöögikoha Kaval Rebane. Et ühe eriti kavala rebase menüüs on mõistagi kana – ja vahel ehk ka mõni küülik –, siis pole tarvis pakutava osas pikalt pead murda. Nii hinnad kui ka portsud on igati mõistliku suurusega. Proovitud said vürtsikad aasiapärase iseloomu ja salatilisandiga kanatiivad ning jogurtise kapsasalatiga krõbe kana, mis on lihtsalt ebamõistlikult head! Ja juba sellepärast, et Ranno on ka vilunud trummar (ja kuulub muide anambli HU koosseisu), on mul väga hea aimdus ka menüüsse kuuluvate drumsticks’ide (kanakoivad) osas.

Tiiu Suvi, toimetaja

Rohkem kui tants

Julgen soovitada “Valgete vete sina” ka neile, kes moodsat tantsu pelgavad – lavastaja Renate Keerdi fännid on nagunii kohal. EMTA lavakunstikooli 29. lennu tudengite mängus on füüsilist rassimist ja silmailu, veidraid parukaid ja Aasia vaibi, meelaid juhendeid kruvi­keeraja üleskorjamiseks ja hingenärivat üksildust, häälutusi ja pallipõrgatamist, kokkuvõttes ohtralt nalja ja mõtlusainet inimeseks olemisest. Teatrimaja Sakala 3, varem tuntud kui Teater NO99, on selle tükiga saanud oma ruumidesse ägeda järglase.

Krõõt Tarkmeel, fotograaf

Pilt, mida kõik teavad

17. mail avatakse Telliskivi loome­linnakus asuvas Juhan Kuusi Dokfoto Keskuses legendaarse fotograafi Robert Doisneau mahukas retrospektiivnäitus. Räägitakse, et Pariisi peetakse armastuse pealinnaks paljuski tänu Robert Doisneau ikoonilisele fotole “Suudlus raekoja ees”. Prantsuse pealinn kuulus talle. See oli põhjatu aardelaegas, otsimaks inimlikke hetki argielus, mis on täis poeesiat ja õrna huumorit.