Väikese sauruse mõõtu labrador Platon tormab küla­listele vastu ning haarab ham­busse tillukese lilla kum­miku, lootes leida värskeid mängu­seltsilisi. “Ta on maailma kõige kannatlikum koer, unustab kombed ainult siis, kui keegi külla tuleb – sest mine tea, äkki just tema juurde?!” tutvustab Liis. Ette­ruttavalt öeldes suudab Platon saabujate koera­pelguse haju­tada umbes tunni­ga, toetades oma hiiglas­liku pea lõpuks võõrale sülle. Liis võtab köögi­sahtlist paar puulusikat ja annab rõõmsa­meelselt põrandal käputavale üheksa­kuusele Lukasele asjatamiseks.

Muigamisi nimetab Liis oma õnnevärviks musta. See fakt pole iseenesest üllatuslik: kõik need musta-armastajad, keda õnnistatud vapustava stiili­tunnetusega...! Ent Liisi ja ta abikaasa, reklaamialal tegut­seva Madise (35) kodu on suuremalt jaolt valge ja helehall, rõhku annavad kohvi­toonides kalasabaparkett, äikese­pilve värvi raamaturiiul, tumedad toolid söögilaua ääres. “Me ei ole suured värvisõbrad,” tähendab Liis. Kõige “kirevam” on lastetuba ning needki toonid on justkui üle pühitud, mahedad rohelised ja beežid ja tumeroosad, sobides nii tüdrukule kui ka poisile. Kahe ja poole aastane Ella ning Lukas nimelt jagavad tuba.

“Päris alguses oli palju momente, kus me ei teadnud, mida tahame. Andsime endile mõtteaega,” meenutab Liis. “Nüüd on kodu valmis saanud, lahtisi otsi ei ole, tunneme end siin õnnelikult.”

Sauna asemel

Nõukaajal paiknes võimsas paekivihoones legendaarne Kivimäe saun, mis 2016. aastal ehitati ümber kortermajaks. “Kuuldavasti käisid siin teiste hulgas saunatamas ka Voldemar Panso ja Urmas Kibuspuu – tahaks loota, et oleme sattunud intelligentsesse seltskonda,” naerab Liis. Nende kodu asub esimesel korrusel, ilmselt kunagistes kütteruumides.