Võimalikud põhjused: stress, päikesepõletus või liiga palju piimatooteid.

Juukseid ei pruugi rasuseks teha mitte ainult intensiivne trenn, vaid ka stress võib põhjustada kortisooni taseme tõusu meie kehas. See muudab ka peanaha olulisemalt rasvasemaks. Lisaks ei pruugi vaid meie nahk saada päikesepõletust, vaid ka juuksed. Päikesepõletus põhjustab meie kehas aine nimega sebum lisaks tootmist, et niiskuse kadu heastada. Sama ainet hakkab keha juurde tootma ka siis, kui oled tarvitanud liiga palju piimatooteid.

2. Kuivad juuksed

Võimalik põhjus: D-vitamiini puudus.

D-vitamiini puudus muudab meie juuksed kuivaks, hapraks ja võib põhjustada ka nende suuremat väljalangemist. Vitamiin aga aitab toota rohkem karvanääpse ja elustada ka neid, mis on niiöelda puhkama jäänud ja ebategevad.

Kui kehas ja nahas aitab D-vitamiini toota päike, siis juuste jaoks on hea võtta toidulisandeid ning süüa rohkem avokaadot, muna, pähkleid ja lõhe.

3. Enneaegne hall

Võimalikud põhjused: probleemid kilpnäärmega või B12 vitamiini puudus.

Kuna nääre on suuresti vastutav meie hormoonide tootmises, siis võib liiga aktiivne või vähene aktiivsus hakata mõjuma ka meie juustele. Uuringud näitavad, et see avaldab mõju karvanääpsudele, kus pigmenti toodetakse ning see võib viia liiga varajase hallide juuksekarvade kasvamisele.

Vitamiin B12 aga on vastutav rasvhapete ja aminohapete ainevahetuse eest, mis on vajalikud juuste heaolu jaoks. Kui vitamiini kehas väheks jääb, võib see põhjustada hallide juuksekarvade kasvu või juuste väljalangemist. Vitamiini leidub näiteks munas, lihas, kanas ja piimatoodetes.

4. Haprad juuksed

Võimalikud põhjused: madal proteiini tarbimine.

Et juuksed püsiksid tugevad ja terved, vajavad nad keratiini. On tooteid, mis proovivad keratiini nö järele teha, aga reaalsus on see, et kõik saab alguse meie kehast. Juuksed, mis ei kasva ja kipuvad murduma, võivad viidata sellele, et sinu keha vajab rohkem proteiini. Tarbi selle jaoks näiteks kana, muna, läätsesid, pähkleid ja seemneid.

5. Juuste väljalangemine

Võimalikud põhjused: stress, haigus, hormonaalsed häired, toitumisprobleemid.

Juuste väljalangemine mõjutab miljoneid naisi ning rohkem kui üle poolte meestest kannatavas selle all enne 50aastaseks saamist. Kui hakkad järsult juukseid kaotama, vaata 2-3 kuud ajas tagasi. Kas sul oli mõni lühiajaline haigus või kannatasid sel perioodil stressi all? Kõik see võib põhjustada äkitselist juuste väljalangemist. Hea uudis on see, et sel juhul taastub kõik kenasti ise ja sa ei pea midagi ette võtma.

Kui stress või haigus ei paista põhjustajaks olevat ning väljalangemine ei möödu, siis võib su hormonaalne tasakaal või toitumine paigast ära olla. Sel juhul tasuks teha lisaks vereteste ja välja selgitada, mis kehas valesti on.

Allikas: Glamour