Satun Annet & Stiili lugema harvemini, kui mulle meeldiks, kuid sel korral kõnetasid mind hingepõhjani lausa kolm väekat naist ja nende lugu. Anna Pärnoja, kelle muusikat ma jumaldan ja armastan. Kevadine ja kaunis, hingega Naine! Nelja raseduse loos tšellist Silvia Ilvesega leidsin nii palju ühisosa ja äratundmist, kuigi olen kolmekordne ema. Iga sünnitus ja rasedus on uus, eriline, avastad endas taas uue tahu ja hingamise. See on imeline... kurnav, aga ikkagi imeline. Viimaseks nautisin väga ühe kauni kodu lugu, kus hoitakse au sees perekonda ja ühiseid hetki. Avarust ja valgust pakub see kodu ka küllaga. Kuna olen ka ise kodu kujundamas, sain häid ideid. Kõige väärtuslikum idee oli aga aeg maha võtta ja lasta headel asjadel enda juurde tulla, seniks naudin kevadet, armastust ja uut kodu.

Kristi

Kevadine nauding

Tere, kallis Anne & Stiili toimetus! Käes on kaunis kevad ja ka aprillinumber oli kevadiselt värviline. Lugesin selle läbi ja nautisin. Eraldi tooksin välja lood Roberta Einerist, kuna mulle väga meeldib Eesti disain, ja tore oli ka lugu Anna Pärnojast.

Lugesin huviga lugu sõltuvustest – see oli ikka hirmus. Arvan, et hea tervis ja endaga rahul olemine on elus kõige alus… Veel meeldis mulle lugu tugevate naiste ebakindlusest. Tänapäevases ühiskonnas on keeruline olla tugev, isegi kui eemalt imetletakse, lüüakse ikka kaikaid kodaratesse. Usun, et mehed alles harjuvad selle mõttega, et ka naine saab olla iseseisev ja tugev.

Suure­pärane lugu oli ka Stefanist, mulle meeldivad tema laulud ja sära, mis temast kiirgab.

Eve

Teema, mis kõnetas

Lõpetasin hetk tagasi aprillinumbri lugemise, vaatan aknast kevadist päikesepaistet ning tunnen, et on minu aeg jagada enda mõtteid teiste lugejatega.

Mind puudutas lugu söömishäiretega noorest naisest, sest oma 22aastase elu jooksul olen ka mina sellega seotud olnud. Lugu tekitas minus vastakaid tundeid, kuid üks mis kindel, sellest teemast tuleb rääkida.

Mind üllatas, et Eestis on rohkem kui 50 000 söömis­häirete all kannatajat. Ka mina annan enda panuse, jagades oma lugu koolinoortele. Ikka selleks, et teadvustada kaaskodanikele selle haiguse kulgu. Mida suurem on teadlikkus, seda paremini oskame märgata abivajajaid. Seega – olgem julged jagama oma kogemusi, millest võib saada alguse kellegi päästmine!

Veel puudutas mind sügavalt ebakindlusega toimetuleku lugu, milles jagas nõuandeid psühhoterapeut Kaire Valgeväli. Ka minu jaoks on oluline väärtustada seda, et inimene ei ole halb, vaid vahel on halb tema tegu. Sellise suhtumisega elamine ja arenemine aitab aluse panna enesekindlamale minapildile. Meis kõigis on oma väärtus – leidke see!

Lõpetaksin oma mõttevahetuse Kaja Kallase arvamusega ühinedes, et enesega saab rahu teha siis, kui tunned, et oled teinud kõik, et saavutada parim võimalik tulemus.

Meeli

Õigel ajal õiges kohas

Artikkel joogast oli just see, mida lausa pidin lugema (tegelikult üldse ei tahtnud)… Mulle väga meeldis Keilit Aedma eksperiment hakata 30 päevaga joogat armastama. Keiliti puhul jõudis see vist õnneliku lõpuni, minuni pole see laine veel jõudnud. Vall mu ees on lihtsalt niivõrd kõrge.

Olen viimastel aastatel joogasse väga skeptiliselt suhtunud, kuna olen näinud ja kogenud, mida jooga praktiseerimine võib inimesega teha. Ja see pole olnud midagi positiivset – lähedane inimene lihtsalt “kaob” su kõrvalt ja muutub selles joogavirvarris niivõrd enesekeskseks ning egoistlikuks. Lootus, et see üle läheb, on vist õhkõrn, aga pean siiski tunnistama, et valikud oma elus teeme me ikka kõik ise. Ma ei saa salata, et pole isegi mõlgutanud mõtet mõnda joogatundi minna, see tundub igavana ja natuke ka hirmutab see lubatud suur muutus. Kui see muutus – pöörduda joogausku – minuga selles elus ei juhtu, ehk siis mõnes teises elus.

Väga meeldis lugu ka Colombiast – tekitas mõnusat reisikihku! Just teie ajakirjast saab reisijanu kustutada ja oma peas seiklusepisiku kasvama panna. Praegu on mul küll järgmise reisisihina India plaanis – vaat, kes räägib, eks! Suur joogaskeptik plaanib minna jooga sünnimaale... Õige asi jõuab meieni õigel ajal. Õnneks tean, et iga uus kuu algab eluhea ajakirja, Anne & Stiiliga!

Liine

Mõtteainet

Kuigi loen iga kuu ajakirja kaanest kaaneni läbi, leidub igas numbris lugusid, mis paeluvad enam ja jätavad mitmeks päevaks mõtisklema.

Lugedes persoonilugu rõivadisainerist Roberta Einerist, mõtlesin hiljem veel kaua, olles ise ema, et kuidas me oma lapsi usaldame. Kui sageli näeme olukordi, kus lapsed ei suuda usaldust õigesti kasutada… Vabadus on niivõrd ahvatlev ja kui ema-isa on kaugel, ei jõuta tegelikkuses tihti kuhugi. Ei kooli ega tööle. Hoopis alkohol, sõbrad ja narkootikumid röövivad aja, raha ja jõu. Seda kosutavam oli lugeda Robertast, kes juba teismelisena läks välismaale õppima. Ta teadis kindlalt, mida tahab, ning suutis siis ja suudab praegu keskenduda oma eesmärgile ega karda tööd ja pingutusi. Just selliseid inimesi tulekski rohkem tutvustada, siis me ei räägiks nii palju “lumehelbekestest”.

Vahest ei vajuks inimesed siis ka toitumishäiretesse, sest silme ees olevad eeskujud annavad motivatsiooni ka ise pingutada. Häired tekivad vahest ikka siis, kui me kardame, et me pole just sellised, kes võiksid TEISTELE meeldida. Mis tähendab ju seda, et meis enestes on tühjus ja üksindus. Ja üksi loo “Sõltuvusest sõltuvusse” tegelane Kairit ju oli.

Veel ahvatlesid lood abieluettepanekutest – see teema on minu jaoks eriline. Olen lesk, kuid mu mees tegi mulle kaks korda abieluettepaneku. Ikka ja jälle mõtlen ma tagasi ajale, kui ta, inspireerituna tookord jooksvast seriaalist “Vaprad ja ilusad”, tegi teistkordse, kirikliku abiellumise ettepaneku. Armastus on kõige ilusam asi siin maailmas. Soovin, et see tunne elaks kõigi meie südameis.

Helle

.

Loosime välja väärt auhindu!


Kuidas sulle meeldib Anne & Stiili mainumber? Kirjuta oma muljetest aadressil annestiil@annestiil.ee või kommenteeri Facebookis facebook.com/annestiil.

15. maiks saabunud kirjade vahel loosime välja kaks auhinda: D’Difference Royal Beauty taastava öökreemi (30 ml) ja hapetega rikastatud näoessentsi (120 ml).

Eelmise kuu auhinnad võitsid Liine ja Meeli. Palju õnne, võtame teiega ühendust!