Neljale

400 g Türgi ube

400 g kirsstomateid (kobaras)

1–2 sl oliiviõli

4 sl riivitud parmesani

1 sl palsamiäädikat

basiilikulehti

soola, pipart

Lõika ubadelt varretipud ja hõõru kaunad oliiviõliga kokku. Grilli tihedamal restil, et oad sütele ei kukuks, või kasuta grillimisalust. Grilli ube mõlemalt poolt minuti jagu, kuni need kergelt kortsu tõmbavad. Grilli koos ubadega ka tomatikobarad. Sega oad kergelt soola ja pipraga läbi ning tõsta köögiviljad serveerimisalusele. Piserda palsamiäädika ja parmesaniga ning puista peale basiilikulehti. Serveeri kohe.

Ürdi-küüslaugu­marinaadis räimed


Neljale

600 g räime või räimerümpasid

2 küüslauguküünt

suur peotäis tilli, peterselli ja rohelist sibulat

3 sl oliiviõli

2 sl sidrunimahla

1 tl riivitud sidrunikoort

1 sl väikesi kappareid

soola, pipart

Kui kasutad terveid räimi, puhasta kalad ja eemalda lõpused. Haki küüslauguküüned ja ürdid ning sega õli, sidrunimahla. sidrunikoore ja kapparitega. Maitsesta marinaad soola-pipraga ja hõõru räimed saadud seguga hoolikalt sisse. Lase vähemalt tund külmkapis maitsestuda. Seejärel säti kalad õlitatud kalarestile ja grilli hõõguvate süte kohal mõlemalt poolt 2–3minutit, kuni kalad on kuldpruunid. Paku koos sidruniviilude, ürdikastme, lillkapsasteikide ning grillitud värskete kartulitega.

Kõrvale: Ürdikastme valmistamiseks haki peeneks küüslauguküüs ning suur peotäis peterselli ja basiilikut. Lisa 2 dl oliiviõli ja sorts sidrunimahla. Maitsesta soola-pipraga. Lõika lillkapsas pikkupidi sõrmejämedusteks steikideks ja pintselda ürdiseguga. Toimi samuti keedetud ja poolitatud koorimata kartulitega. Grilli köögivilju nõrgal kuumusel 2–5 minutit, kuni kapsas on veel kergelt krõmps. Pintselda veel kord ürdiõliga ja serveeri.