Grilliks valmis!
Grillitud Türgi oad ja tomatid parmesaniga
Neljale
400 g Türgi ube
400 g kirsstomateid (kobaras)
1–2 sl oliiviõli
4 sl riivitud parmesani
1 sl palsamiäädikat
basiilikulehti
soola, pipart
Lõika ubadelt varretipud ja hõõru kaunad oliiviõliga kokku. Grilli tihedamal restil, et oad sütele ei kukuks, või kasuta grillimisalust. Grilli ube mõlemalt poolt minuti jagu, kuni need kergelt kortsu tõmbavad. Grilli koos ubadega ka tomatikobarad. Sega oad kergelt soola ja pipraga läbi ning tõsta köögiviljad serveerimisalusele. Piserda palsamiäädika ja parmesaniga ning puista peale basiilikulehti. Serveeri kohe.
Ürdi-küüslaugumarinaadis räimed
Neljale
600 g räime või räimerümpasid
2 küüslauguküünt
suur peotäis tilli, peterselli ja rohelist sibulat
3 sl oliiviõli
2 sl sidrunimahla
1 tl riivitud sidrunikoort
1 sl väikesi kappareid
soola, pipart
Kui kasutad terveid räimi, puhasta kalad ja eemalda lõpused. Haki küüslauguküüned ja ürdid ning sega õli, sidrunimahla. sidrunikoore ja kapparitega. Maitsesta marinaad soola-pipraga ja hõõru räimed saadud seguga hoolikalt sisse. Lase vähemalt tund külmkapis maitsestuda. Seejärel säti kalad õlitatud kalarestile ja grilli hõõguvate süte kohal mõlemalt poolt 2–3minutit, kuni kalad on kuldpruunid. Paku koos sidruniviilude, ürdikastme, lillkapsasteikide ning grillitud värskete kartulitega.